ZEMLJA USRED NOVOG VELIKOG SKANDALA: Objavljeni ŠOKANTNI SNIMCI o premlaćivanju zatvorenika (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

"santa maria capua vertere"

ZEMLJA USRED NOVOG VELIKOG SKANDALA: Objavljeni ŠOKANTNI SNIMCI o premlaćivanju zatvorenika (VIDEO)

Zbog toga su već 52 čuvara kažnjena zatvorskim kaznama i suspenzijom sa posla, ali slučaj nije završen

Objavljeno:

Novi, veliki skandal potresa Italiju nakon što su u javnosti objavljeni šokantni snimci sigurnosnih kamera o premlaćivanju zatvorenika u jednom zatvoru.

Naime, kako javlja agencija Agi, incident je zabeležen u zatvoru "Santa Maria Capua Vertere".

Agencija podseća da su zatvorski čuvari i policija preduzeli "kaznenu ekspediciju" protiv zatvorenika 6. aprila 2020. godine, pošto su se ovi pobunili protiv obustavljanja poseta, mera uvedena zbog pandemije kovid 19.

Zbog toga su već 52 čuvara kažnjena zatvorskim kaznama i suspenzijom sa posla, ali slučaj nije završen.

Ministarka pravde Marta Kartabia zatražila je "detaljnu istragu" i naredila instaliranje nadzornih kamera u sve zatvore "u interesu čuvara ali i zavorenika".

O ozbiljnosti situacije govori i činjenica da je premijer Mario Dragi razgovarao sa nacionalnim garantom prava zatvorenika, Maurom Palma.

Ono što dodatno otežava ceo slučaj je činjenica da je istragom utvrđeno da "kaznena ekpedicija" protiv zatvorenika nije bila samovoljna odluka lokalnog zatvorskog osoblja, veh odobrena od direktora zatvora i šefa regije Kampanja za pitanja zatvorenika, a prema nekim indcijama znao je i bivsi ministar pravde Alfonso Bonafede čiju odgovornost javno traži lider stranke Liga Mateo Salvini.

U međuvremenu mediji izveštavaju i od drugim sličnim "akcijama" u ukupno 16 zatvora širom Italije gde su zatvorenici maltretirani od strane zatvorskog osoblja.

Objavljen i sudski epilog prošlogodišnjeg slučaja karabinjera iz Pjačence, koji su organizovani u bandu, reketirali i ucenjivali zatvorenike i lokalne kriminalce, organizovali rasturanje droge, i takođe maltretirali zatvorenike. Oni su osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.