OBUSTAVLJENA SPASILAČKA OPERACIJA U MAJAMIJU! Traga se za 145 nestalih u ruševinama, stiže i PREDSEDNIK!
Ruševine, Foto: Profimedia

užas

OBUSTAVLJENA SPASILAČKA OPERACIJA U MAJAMIJU! Traga se za 145 nestalih u ruševinama, stiže i PREDSEDNIK!

Načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava rekla je da spasilačke ekipe nastavljaju "hrabar i vrlo, vrlo težak zadatak, izlažući se opasnosti"

Objavljeno:

Američke vlasti privremeno su obustavile spasilačku operaciju kod Majamija zbog strahovanja u pogledu stabilnosti dela građevinske strukture koji nije srušen, a predsednik SAD Džozef Bajden i prva dama Džil doputovali su na Floridu gde će razgovarati sa porodicama poginulih i nestalih u srušenoj zgradi.

U međuvremenu, broj žrtava je porastao na 18, a traži se još 145 nestalih, prenosi Glas Amerike.

Među žrtvama je i dvoje dece starosti 4 i 10 godina.

Kako vreme odmiče, nade za pronalaženje preživelih su sve manje. Izuzimajući prvih nekoliko sati posle urušavanja zgrade, niko nije iz ruševina izvučen živ.

Polovina dvanaestospratnice sa 136 stambenih jedinica srušila se prošlog četvrtka i od tada spasioci pretražuju ruševine koristeći dizalice, infracrvene skenere i pse.

Načelnica okruga Majami Dejd Danijela Levin Kava rekla je da spasilačke ekipe nastavljaju "hrabar i vrlo, vrlo težak zadatak, izlažući se opasnosti".

- Oni rade bez prestanka gotovo šest dana - rekla je ona.

Direktor Odeljenja za vanredne situacije u Majami Dejdu Čarls Sirel rekao je da je više od 50 agencija radilo na mestu rušenja, uključujući više od 900 zaposlenih u njima.

Uzrok katastrofe još nije poznat, ali mediji prenose da je zgrada pretrpela strukturalna oštećenja.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.