ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NAPADA AJKULE! Iskočila je iz vode i ščepala čoveka za NOGU! (VIDEO)
Ajkula, Foto: Youtube/printscreen

užas

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK NAPADA AJKULE! Iskočila je iz vode i ščepala čoveka za NOGU! (VIDEO)

- Ajkule se nalaze u svim morima sveta, u Crvenom moru postoji mnogo vrsta morskih pasa, ali je njihovo prisustvo u regiji Akaba vrlo retko - rekao je on

Objavljeno:

Na zastrašujućem snimku vidi se 37-godišnji muškarac iz Jordana kako leti iznad površine Crvenog mora, pre nego što je ajkula iznenada iskočila iz vode i uhvatila ga za nogu.

Muškarac je ostao bez zadnjeg dela stopala, kao i nekoliko tetiva, a nakon napada pokidani su mu mišići i slomljene kosti.

Hitna služba ga je odvela u vojnu bolnicu gde mu je operisana desna noga.

Njegovo je stanje opisano kao stabilno, prenosi Daily mail.

Mohamed Kalil Al Zabada s fakulteta morskih nauka rekao je lokalnim medijima da su napadi ajkula u zalivu Akaba retki. Ima više vrsta morskih pasa koje plivaju u Crvenom moru, ali obično ne bi plivale u plitkoj vodi u Jordanu.

- Ajkule se nalaze u svim morima sveta, u Crvenom moru postoji mnogo vrsta morskih pasa, ali je njihovo prisustvo u regiji Akaba vrlo retko - rekao je on.

Iako su retka pojava, poslednjih godina bilo je nekoliko napada ajkula.

U oktobru prošle godine morski pas je dvanaestogodišnjem dečaku i turističkom vodiču otkinuo udove na obali Egipta. Grupa je plivala s lokalnim vodičem oko grebena Ras Muhamud u Šarm el Šeiku kad je morski pas ugrizao troje ljudi iz grupe.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.