HAOS I PANIKA U LOS ANĐELESU! Eksplodirao kamion sa VATROMETOM, policija je napravila veliku GREŠKU (VIDEO)
Planirano je da tim za eksplozive na licu mesta uništi deo vatrometa, Foto: Printscreen

užas

HAOS I PANIKA U LOS ANĐELESU! Eksplodirao kamion sa VATROMETOM, policija je napravila veliku GREŠKU (VIDEO)

Saopštenje policije glasi da nije sasvima jasno šta je izazvalo eksploziju, jer je deo vatrometa bio već bezbedno odložen u prikolici vozila ekipe za bombe

Objavljeno:

Najmanje 17 ljudi je povređeno u sredu uveče, kada se desila eksplozija u predgrađu južnog Los Anđelesa, koja je oštetila i obližnje domove i automobile. Naime, policija je pokušala da bezbedno da detonira ilegalni vatromet, koji je zaplenjen iz kuće u komšiluku.

Ranije tokom dana, policija Los Angelesa je nakon dojave zaplenila najmanje preko 2 tone ilegalnog vatrometa iz kuće koja je blizu osnovne škole, a služila je kao skladište. Saopštenje policije glasi da nije sasvima jasno šta je izazvalo eksploziju, jer je deo vatrometa bio već bezbedno odložen u prikolici vozila ekipe za bombe.

Planirano je da tim za eksplozive na licu mesta uništi deo vatrometa i manjih eksploziva, a zaplenjeno je desetine kutija ispunjenih vatrometom. Arturo Cejas III uhapšen je zbog sumnje da je posedovao sav eskploziv, a tereti se da je ugrozio život dvoje dece koja su živela sa njim.

Kamion je raznešen, a na lice mesta su brzo došle ekipe koje su sproveli povređene do lokalnih bolnica, uključujući 9 policijskih službenka losanđeleske policije LAPD. Od njih 17, 16 je transportovano i svi su prošli sa lakšim do umerenim povredama.

Vazdušni snimak ABC7 zabeležio je trenutak eksplozije, kada je ilegalni kamion buknuo unutar kamiona jedinice za detoniranje bombi, i tada je ranjeno devetoro službenika i osmoro civila. Stanovništvo je evakuisano iz ovog kvarta.

Po saopštenju losanđeleske policije, vatromet potenicjalno može uništiti sve oko sebe ako se sam aktivira, a nadali su se da se ne ponovi scenario iz Ontarija kada je poginulo dvoje, nakon što se vatromet aktivirao unutar kuće. Stoga, ovaj zaplenjeni eksploziv bio je i više nego preteći.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/ABC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.