EU DOBILA PRVI ZAKON O KLIMI: Klimatski neutralna narednih 30 godina! Šta to zapravo znači?
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ FELIPE TRUEBA

smanjenje gasova

EU DOBILA PRVI ZAKON O KLIMI: Klimatski neutralna narednih 30 godina! Šta to zapravo znači?

Ceremonijom potpisivanja u Evropskom parlementu EU dobila je danas prvi Zakon o klimi koji za cilj ima klimatski neutralnu EU do 2050 godine

Objavljeno:

Pored klimatske neutralnosti i postizanja negativnih emisija nakon 2050. godine, evropski zakon o klimi postavlja i obavezujući klimatski cilj Unije za smanjenje neto emisija gasova sa efektom staklene bašte za najmanje 55 odsto do 2030.

Ceremonijom potpisivanja u Evropskom parlementu EU dobila je danas prvi Zakon o klimi koji za cilj ima klimatski neutralnu EU do 2050 godine.

Pored klimatske neutralnosti i postizanja negativnih emisija nakon 2050. godine, evropski zakon o klimi postavlja i obavezujući klimatski cilj Unije za smanjenje neto emisija gasova sa efektom staklene bašte za najmanje 55 odsto do 2030. u poređenju sa 1990. godinom.

Tekst Zakona koji je predložila Evropska komisija, a usvoijili Evropski parlament i Savet EU, danas u Briselu i zvanično potpisali predsednik EP, David Sasoli i u ime portugalskog predsedavanja Savetom EU, ministar za životnu sredinu Portugala, Žoao Pedro Fernadez.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.