KOMŠIJE REAGOVALE: Mađarska šalje Češkoj prvu pomoć
Orban, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

POMOĆ MAĐARA ČEŠKOJ

KOMŠIJE REAGOVALE: Mađarska šalje Češkoj prvu pomoć

U humanitarnoj pomoći se nalaze razne namirnice i materijal koji je neophodan da se obnovi dom za stare i crkva u selu Hrusk

Objavljeno:

Mađarska vlada će poslati hitnu pomoć vrednu 20 miliona forinti (57.000 evra) českoj oblasti Južna Moravska koju je u četvrtak pogodio tornado i ubio pet osoba, saopšteno je iz kancelarije premijera Viktora Orbana.

U humanitarnoj pomoći se nalaze razne namirnice i materijal koji je neophodan da se obnovi dom za stare i crkva u selu Hrusk, prenela je agencija MTI.

Mađarska humanitarna organizacija je već poslala tim od sedam eksperata da pomognu prilikom operacija spasavanja, a oni takođe sa sobom nose i humanitarnu pomoć toj oblasti.

U snažnom nevremenu praćenim tornadom koje je u četvrtak pogodio jugoistok Češke, nastradalo je najmanje pet osoba, a stotine njih je povređeno, potvrdile su češke spasilačke službe i policija.

Sedam gradova i sela je pretrpelo veću materijalnu štetu, čitave zgrade pretvorene su u ruševine, a automobili su prevrnuti, dok je u jednom trenutku preko 120.000 domaćinstava ostalo bez električne energije.

Bonus video:

01:59

ZBOGOM KORONO, ZDRAVO STRANI TURISTI: U Centru BG smo sreli Čehe, Rumune, Indijce... Poslušajte šta kažu

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.