AMERIČKA TAJNA SLUŽBA OBJAVILA LISTU NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Većina osumnjičenih iz 2 DRŽAVE!
Policija, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

FINANSIJSKE PREVARE

AMERIČKA TAJNA SLUŽBA OBJAVILA LISTU NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA: Većina osumnjičenih iz 2 DRŽAVE!

Tajna služba je rekla da je kompanija prerasla u finansijski centar sveta sajber kriminala

Objavljeno:

Američka Tajna služba objavila svoju listu najtraženijih begunaca na kojoj su se našli osumnjičenima za učešće u raznim finansijskim šemama prevare.

Lista nije iznenađenje - većina od 10 osumnjičenih su državljani Rusije i Ukrajine, preneo je Blic pisanje Foks njuza.

Oni su optuženi za niz različitih zločina, uključujući bezbednosne prevare, pranje novca i kompjuterske prevare. Osim štićenja predsednika i drugih lidera, federalna agencija istražuje i finansijske i sajber zločine, ukazuje “Foks njuz”.

Među izlistanim beguncima je Artem Vječeslavovič Radčenko, Ukrajinac optužen za regrutovanje druge osobe sa liste, Oleksandra Vitaljeviča Jeremenka, oba starosti 29 godina, i drugih koji su hakovali kompjutersku mrežu američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC) i ukrali podatke povezane sa zaradama kompanija pre nego što su oni objavljeni.

Za obojicu je ponuđena nagrada od milion dolara.

Alan Garsija (36), stanovnik Kostarike, navodno je vodio dnevne operacije “Liberti rezerve”, koja posluje u digitalnoj valuti. Federalni tužioci navode da je kompanija bila platni procesor dizajniran da pomogne korisnicima da sakriju transakcije i “operu” dobit stečenu krivičnim delima.

Tajna služba je rekla da je kompanija prerasla u finansijski centar sveta sajber kriminala.

Na listi je i 33-godišnji Amerikanac Rašad Lamar Tuloh, koji je sprovodio onlajn aukcijsku prevaru preko grupe sa sedištem u Rumuniji koja je od žrtava odnela milione dolara. On je upravljao operacijama primanja i pretvaranja uplata u bitkoine ili keš.

Ostali na listi najtraženijih su ruski državljani Roman Sergejevič Kotov, Danil Potehin, Dmitrij Vadimovič Karasavidi, Farhad Rauf, Ogli Manohin, Ahmed Jasin Abdelgani i 38-godišnji Pavel Pavlovič Dubovoj iz Ukrajine.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.