ĐULIJANI POPIO ŽESTOKU KAZNU: Izjave o Trampu ga SKUPO KOŠTALE!
Rudi Đulijani, Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

SKUPO GA KOŠTALO

ĐULIJANI POPIO ŽESTOKU KAZNU: Izjave o Trampu ga SKUPO KOŠTALE!

Sud je napisao odluku na 33 strane i navo da je Đulijanijevo ponašanje ugrozilo javni interes i naložilo "privremenu suspenziju Đulijanija iz advokatske prakse"

Objavljeno: 19:59h

Apelacioni sud u Njujorku suspendovao je danas licencu advokatu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfu Rudiju Đulijaniju, posle odluke disciplinskog veća da je: "dao dokazano lažne i obmanjujuće izjave" o Trampovm izbofnom gubitku 2020. godine.

Sud je napisao odluku na 33 strane i navo da je Đulijanijevo ponašanje ugrozilo javni interes i naložilo "privremenu suspenziju Đulijanija iz advokatske prakse", naveo je Njujrok Tajms.

„Zaključujemo da postoje nepobitni dokazi da je ispitanik sudovima, zakonodavcima i široj javnosti u svojstvu advokata bivšeg predsednika Donalda J. Trampa i Trampove kampanje prenosio demonstrativno lažne i obmanjujuće izjave u vezi sa Trampovim neuspelim naporima na ponovnom izboru u 2020. godini “, stoji u odluci Apelacionog suda u Njujorku.

Inače Rudolf Rudi Đulijani je primljen u američku advokatsku komoru 1969. godine i radio je u advokatskoj kancelariji Reagan DOJ.

Bonus video:

01:30

Ovo su razlozi zbog kojih se deca oduzimaju od bioloških roditelja

(Espreso / New York Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.