ZAHAROVA OTVORENO: "Prijatelji se ne mere BROJEM, već ODANOŠĆU"!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

ZAHAROVA PORUČILA

ZAHAROVA OTVORENO: "Prijatelji se ne mere BROJEM, već ODANOŠĆU"!

Kada neko kaže da Rusija ima malo prijatelja, potrebno je da se svaki put seti istorije, tada će mnogo toga biti jasno, posavetovala je portparolka

Objavljeno:

Prijatelji se ne mere brojem, za Rusiju su to one zemlje koje su odane, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih Marija Zaharova povodom mišljenja nekih analitičara koji kažu da se Moskva „zavadila sa svima i da nema prijatelje“.

„Da li se upravo kvantitetom određuju prijatelji? Pitanje koliko ko ima prijatelja, u principu je štetno ne samo u pogledu međunarodnih odnosa, nego i uopšte, ukoliko govorimo o našem životu. Prijatelji se ne mere brojem. Kada govorimo o prijateljima, nebitno da li su u pitanju naši ili u globalu, radi se o tome da su to ljudi koji ne izdaju. To su zemlje koje ne izdaju“, rekla je Zaharova u Jutjub kanalu „Solovjov lajv“.

Kako je rekla, kvalitet prijateljskih odnosa određuje se odanošću.

Prema njenom mišljenju, kada se čitaju rasuđivanja o prijateljima u međunarodnim odnosima, potrebno je okrenuti se istoriji radi boljeg razumevanja.

„Današnji dan je divan povod za to“, smatra Zaharova i podseća da se „danas sećamo tragičnog datuma u ​​našoj istoriji, 22. juna, kada je pre 80 godina isto ovako sunčanog dana, počeo Veliki otadžbinski rat“, kazala je.

Stoga, kada neko kaže da Rusija ima malo prijatelja, potrebno je da se svaki put seti istorije, tada će mnogo toga biti jasno, posavetovala je portparolka.

„Postaće jasno šta su prijatelji, saveznici i partneri i da pre svega mora da se pođe od sopstvenih nacionalnih interesa“, dodala je.

Podsetimo, Rusija 22. juna obeležava Dan sećanja i tuge, 80. godišnjicu napada nacističke Nemačke na Sovjetski Savez. Dan kad je nacistička Nemačka napala Sovjetski Savez za Nemce je razlog za sramotu, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel u video-obraćanju.

Takođe, objavljeno je da ni Bundestag ni vlada Nemačke ne planiraju zvaničnu proslavu posvećenu 80. godišnjici početka Velikog otadžbinskog rata protiv nacističke Nemačke i njenih saveznika.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.