UBIJENA DENIZ POJRAZ: Napadač je ušao u zgradu Narodne demokratske partije i pucao, Turska je na nogama (FOTO)
Protesti posle smrti Deniz Pojraz, Foto: Instagram

STRAŠNO

UBIJENA DENIZ POJRAZ: Napadač je ušao u zgradu Narodne demokratske partije i pucao, Turska je na nogama (FOTO)

Napadač je mesecima tražio način da napadne nekog iz PKK ili HDP i konačno je u maju ove godine kupio pištolj iz kojeg je pre 3 dana i ubio Deniz

Objavljeno:

Deniz Pojraz, 38-godišnja članica Narodne demokratske partije (HDP), ubijena je 17. juna u sedištu ove stranke u Izmiru u Turskoj, koje je bilo pod prismotrom policije.

Usledili su žestoki protesti članova i simpatizera HDP, ali i drugih građana.

Turska vlada je često optuživala HDP da ima veze sa Kurdistanskom radničkom partijom (PKK), a predsednik Erdogan ih je često nazivao "političkim teroristima".

Napadač je mesecima tražio način da napadne nekog iz PKK ili HDP i konačno je u maju ove godine kupio pištolj iz kojeg je pre 3 dana i ubio Deniz.

On je ušao u sedište partije ujutru 17. juna, i ubio je Deniz Pojraz oko 11 sati. On je takođe pucao u fotogradiju Sebehat Tuncel, poslanice HDP koja je trenutno u zatvoru.

Napadač je zatim pokušao da zapali zgradu.

Prema informacijama turskih vlasti, ubica je bivši zdravstveni radnik. Na njegovim društvenim mrežama vidi se kako nosi oružje koje je nabavio u Siriji, u Manbidžu i Alepu. Takođe, vidi se znak desničarske organizacije Sivi vukovi. Za svoj napad je okrivio mržnju prema Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK), i rekao da bi ubio još ljudi, da ih je pronašao u zgradi.

Deniz Pojraz je bila žena kurdske nacionalnosti iz Mardina. Imala je 8 braće i sestara i bila je zaposlena u sedištu HDP.

Bonus video:

03:38

AKO ŽENA MOŽE DA VODI DRŽAVU, ŠTO NE BI MOGLA DA VOZI TRAMVAJ?! Upoznajte NEVENU, prelepu vozačicu tramvaja

(Espreso/Wikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.