NE TREBA PCR TEST, A NI PASOŠ, SAMO LIČNA! Na OVOM mestu Srbi mogu da letuju JEFTINO i bez ikakve prepreke
Ilustracija/More, Foto: Profimedia

bolje na moru, nego u lavoru

NE TREBA PCR TEST, A NI PASOŠ, SAMO LIČNA! Na OVOM mestu Srbi mogu da letuju JEFTINO i bez ikakve prepreke

Do porasta cena, uveravaju, nije došlo

Objavljeno:

Državljani Srbije mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u Bosnu i Hercegovinu ili da budu u tranzitu. Za prelazak nije potreban čak ni pasoš, već je dovoljna lična karta.

Prošle godine Neum, jedini BiH grad na moru, bio jedna od retkih destinacija na kojoj su turisti iz Srbije mogli da letuju. Tada je, kako mnogi tvrde, bilo je i nekoliko puta više posetilaca od meštana. U Neumu se nadaju istom scenariju i ove godine.

Kao što je poznato, Neum je prošle godine imao rekordnu posećenost. Pretežno su u njemu letovali ‘novi’ gosti, državljani Srbije.

Ono što ih je privuklo sigurno su pristupačne cene i pre svega gostoprimstvo. Očekujem da če i ova sezona biti jednako uspešna i da će Neum biti pun gostiju iz regiona“, kaže Marko i ističe da se raduje turistima iz Srbije.

Inače, državljani Srbije mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u Bosnu i Hercegovinu ili da budu u tranzitu. Za prelazak nije potreban čak ni pasoš, već je dovoljna lična karta.

Do porasta cena, uveravaju, nije došlo.

„Nema značajnih korekcija cena u odnosu na prošlu sezonu. Suštinski, potražnja je ogromna, kapaciteti su ograničeni, tako da ako se u obzir uzme sve to, cene su i više nego povoljne - kažu meštani.

Cena smeštaja zavisi od termina dolaska, tačnije da li se letuje u predsezoni, sezoni ili postsezoni.

Na cenu utiče i blizina mora, po tome se uglavnom kategoriše smešaj. Ako jedna četvoročlana porodica odluči da poseti Neum u samom jeku sezone, i želi smeštaj tik uz more, za takvo uživanje morala bi dnevno za apartman da izdvoji od 50 do 80 evra.

Osim čistog mora, ugodne klime i bogate gastronomske ponude, vredi posetiti Muzej i Galeriju Neum. Muzej zauzima središnji deo kripte crkve Gospe od Zdravlja. To je odlično za videti, pogotovo za ljubitelje arheologije i entografije. Onima koji vole da prave lepe fotografije za društvene mreže ili privatne arhive prepuručujem da ne zaobilaze gradska šetališta u popodnevnim satima. Neizostavan je i noćni život Neuma, koji pruža za svakoga ponešto“, zaključuje Marko.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.