Sprema se rat?! Putin naredio Rusima da vrate u otadžbinu članove porodice koji žive na zapadu!
Foto: Reuters / Sputnik

treći svetski na pomolu???

Sprema se rat?! Putin naredio Rusima da vrate u otadžbinu članove porodice koji žive na zapadu!

Putinov ukaz se odnosi na administrativno osoblje, regionalne administratore, zaposlene u zakonodavnim telima i radnike u javnim korporacijama
Objavljeno: 20:36h

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je ukaz prema kome svi ruski zvaničnici treba odmah da vrate kući članove svojih porodica koji žive u inostranstvu, zbog straha od izbijanja novog globalnog konflikta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Britanski mediji navode da je ruski predsednik rekao diplomatama na svim nivoima da "dovedu rođake kući u domovinu". To je otišlo dotle, kako piše britanska štampa, da je rečeno svima koji imaju decu u stranim školama da ih vrate u Rusiju, iako je nekima već počela školska godina.

Ukaz se odnosi na administrativno osoblje, regionalne administratore, zaposlene u zakonodavnim telima na svim nivoima kao i radnike u javnim korporacijama.

I dok neki analitičari tvrde da se još ne zna zbog čega je tačno donet ovaj ukaz, drugi ukazuju na to da je ovo priprema za "veliki rat". Ruski politički analitičar Stanislav Belkovski kaže:

- Ovo je sve deo paketa mera kako bi se elite pripremile za veliki rat.

Sve ovo se događa posle nešto više više od nedelju dana od odluke predsednika Rusije da svaki grad u zemlji održi vežbe u kojima bi učestvovali civili. Cilj je, kako se navodi, uvežbavanje akcija u slučaju nuklearnog rata.

Britanska štampa takođe podseća i da su ruski zvaničnici najavili gradnju nuklearnih bunkera u koji bi moglo da bude smešteno 12 miliona ljudi.

(Espreso.co.rs / Daily Star / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.