HAOS U MINISTARSTVU SPORTA BUGARSKE: MMA borci upali u zgradu, protestuju zbog najnovijih OPTUŽBI! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

DRAMA

HAOS U MINISTARSTVU SPORTA BUGARSKE: MMA borci upali u zgradu, protestuju zbog najnovijih OPTUŽBI! (FOTO)

Informacije o protivzakonitom prijemu sredstava obelodanio je ove nedelje portparol bugarske vlade Anton Kutev

Objavljeno: 22:23h

MMA borci su zajedno sa predsednikom bugarske MMA federacije Stanislavom Nedkovom upali u zgradu Ministarstva sporta Bugarske, protestujući zbog najnovijih optužbi Ministarstva za sumnjivu raspodelu sredstava za federaciju.

Informacije o protivzakonitom prijemu sredstava obelodanio je ove nedelje portparol bugarske vlade Anton Kutev. Prema njegovim rečima, MMA federacija je pri vladi Bojka Borisova dobila nešto više od 510.000 evra.

Oko četvrtine ovog iznosa federacija je dobila u okviru programa za prevenciju različitih vrsta zavisnosti među mladima. Deo novca je dobila kao nevladina organizacija, a deo za finansiranje sportskog kluba, saznaje se iz informacija koje su otkrivene. Navodno je i bivši ministar sporta Krasen Kralev bio upleten u protivzakonitu raspodelu finansija.

Protestanti su upali u zgradu i tražili sastanak sa ministrom sporta Andrejem Kuzmanovom. Njegovi saradnici su pozvali policiju s obzirom da niko nije dogovorio sastanak. Nedkov je ogorčen optužbama aktuelne vlade. On je već imao okršaj sa portparolom bugarske vlade.

- Mi nećemo dozvoliti da se neko ruga našoj deci i da im oduzima snove. Neću dozvoliti da nijedan član federacije strada zbog laži i manipulacija Kuteva i Kuzmanova - izjavio je predsednik federacije. Kako prenose mediji, Nedkova su na kraju pustili kod ministra.

- Nisam upao ni u čiju kuću, niti u nečiji lični prostor. Veoma je lako okupiti dvadeset ljudi i napraviti cirkus - izjavio je Kuzmanov.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.