OVAJ PAR JE USVOJIO ŠESTORO DECE: Ukupno imaju DESETORO i ne daju im DA SE BAVE KUĆNIM POSLOVIMA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: VOS Kreativno pero

LJUBAV

OVAJ PAR JE USVOJIO ŠESTORO DECE: Ukupno imaju DESETORO i ne daju im DA SE BAVE KUĆNIM POSLOVIMA! (FOTO)

Sa desetoro dece u dobi između dve i 15 godina, svađa između braće i sestara ima mnogo, pa su roditelji svaku sobu svog doma opremili kamerama.

Objavljeno:

Gajiti decu nije lak posao, ali to nije problem za jednu majku koja je usvojila šestoro dece, uz to što ima četvoro biološke. Međutim, uprkos haosu u njihovoj kući, Ališa i Džoš Duerti iz Njujorka ne dozvoljavaju svojoj deci da im pomognu s kućnim poslovima, kako piše The Sun.

- Nisu tražili da budu deo velike porodice, pa ne bi trebalo da rade dodatne poslove samo zato što jesu. Oni su usvojeni od udomitelja, što znači da su već propustili detinjstvo zbog svoje traumatične prošlosti, ne trebaju ga sada dodatno gubiti na obavljanje kućnih poslova - objasnila je Ališa. Umesto toga, želi da se oni samo zabavljaju i budu deca, a takođe kaže kako ona voli da služi drugima pa to što ona radi za celu svoju porodicu je nešto što ona voli da radi.

Ališa i Džoš objasnili su da svih šestoro njihove usvojene dece imaju problema u ponašanju i pate od fetalnih poremećaja alkoholnog spektra, što porodični život čini malo izazovnijim. Iako nisu bili svesni toga kad su usvojili svog prvog sina Aleksa, koji je tada imao četiri godine, roditelji su mu se bacili u pomoć i nastavili pomagati drugoj deci s "teškim ponašanjem". Iako se od dece ne očekuje da obavljaju kućne poslove, oni imaju neke odgovornosti, objasnila je Ališa.

Kako bi pomogli u upravljanju užurbanim porodičnim rasporedom, svakodnevne aktivnosti svakog deteta ispisane su na beloj ploči u kuhinji, gde je sve raspoređeno u vremenskim terminima.

Dečaci igraju fudbal u timu s ocem kao trenerom, dok neka starija deca pohađaju časove muzike. Leti sva deca svakodnevno plivaju satima "kako bi sagorela višak energije i zato što je voda smirujući, terapijski izvor."

Sa desetoro dece u dobi između dve i 15 godina, svađa između braće i sestara ima mnogo, pa su roditelji svaku sobu svog doma opremili kamerama. Ne samo da je ovo korisno za roditelje da pripaze na sve, već Ališa i Džoš koriste snimke kako bi decu držali odgovornima kad nešto pogreše. Štaviše, neka deca su sklona kompulzivnom ponašanju poput jedenja dok se ne razbole, pa su roditelji prisiljeni da zaključavaju kuhinjske ormariće s hranom, kao i frižider.

I to je puno hrane koju roditelji moraju kriti, jer Ališa redovno objavljuje kako izgleda nabavka namirnica za porodicu od 12 osoba. Od ogromnih kartona čipsa i začina do testenina i pica, tipična kupovina često uključuje više punih kolica i iznosi približno 600 dolara, ali to varira iz nedelje u nedelju. Ališa nastavlja da širi svest o usvajanju i udomiteljstvu, a nakon više pobačaja svedoči da je roditeljstvo blagoslov i nije dosadan posao.

- Kad su teška vremena, pozivamo se na porodični moto: Duerti ne odustaju - zaključila je.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.