BORELJ JASAN PO PITANJU DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: "Znam da dijalog nije lak"
Žosep Borelj, Foto: Printscreen

sastanak

BORELJ JASAN PO PITANJU DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: "Znam da dijalog nije lak"

Borelj je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak

Objavljeno:

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žosep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena Evropskoj unji.

- Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteškoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji - rekao je Borelj.

On je na konferenciji za medije pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se razgovori u dijalogu odvijaju u isto vreme kada se dešavaju susreti EU sa američkim predsednikom Džo Bajdenom.

- Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam što se to dešava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom - naglasio je evropski zvaničnik.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.