PREGOVORI IZMEĐU IRANA I SVETSKIH SILA SE NSTAVLJAJU: Tiče se iranskog nuklearnog sporazuma!
Iran, Foto: Printscreen/Youtube

nije gotovo

PREGOVORI IZMEĐU IRANA I SVETSKIH SILA SE NSTAVLJAJU: Tiče se iranskog nuklearnog sporazuma!

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije, javlja AP

Objavljeno:

Pregovori između Irana i vodećih svetskih sila nastavljaju se danas u Beču, sa ciljem da se postigne dogovor kojim bi se iranski nuklearni program stavio pod kontrolu nakon što je administracija američkog predsednika Donalda Trampa napustila sporazum 2018. godine.

Visoke diplomate iz Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i Velike Britanije treba da se sastanu u hotelu u glavnom gradu Austrije, javlja AP.

Ruski predstavnik Mihail Uljanov je naveo u tvitu da će razgovori omogućiti učesnicima da razmene pogleda o tome kako da urede dalji tok pregovora sa ciljem da se sve završi uspešno i brzo.

SAD nisu formalno deo sastanaka koji su pokrenuti u Beču ranije ove godine.

Međutim, administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena nagovestila je da je voljna da se vrati u nuklearni sporazum pod uslovima pod kojim bi SAD ublažile sankcije, koji podrazumevaju da se Iran obaveže da poštuje obaveze o ograničenju svoje nuklearne aktivnosti predviđene sporazumom iz 2015. godine, navodi Asošijejted pres.

Bonus video:

02:18

HODŽA U USIJANJU DANA: Dijalog Beograda i Prištine će se konkretizovati u narednom periodu

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.