OTKRIVENI NOVI DETALJI O NAPADAČIMA NA MAKRONA: Uhapšen i saučesnik koji je snimao ŠAMAR i objavio ga na internetu!
Emanuel Makron, Foto: Printscreen/Twitter

NAPAD

OTKRIVENI NOVI DETALJI O NAPADAČIMA NA MAKRONA: Uhapšen i saučesnik koji je snimao ŠAMAR i objavio ga na internetu!

Makron je napad na sebe opisao rečima da iza njega stoji "idiotizam"

Objavljeno:

Artur C. uhapšen je kao saučesnik Damijena Tarela i optužen da je snimao šamar i objavio ga na internetu. Prema dosadašnjim saznanjima, dvojac se udružio, a u trenutku napada, oba muškarca navodno su bila u alkoholisanom stanju.

Damijen Tarel, koji je ošamario Makrona, na društvenim mrežama prati rojalističke i ultrakonzervativne katoličke stranice pa se zaključuje da je reč o još jednom pokazatelju da se ekstremizam uvukao u francusku politiku i društvo.

Makron nije povređen i nastavio je s obavezama prema planu, zbog čega su ga mediji pohvalili. Imao je susrete sa građanima, što je i cilj njegove turneje, da nakon pandemije, a pre izbora, obnovi kontakt s građanima.

Tarel se opisuje kao obožavalac igrica u kojima se u srednjovekovnom ambijentu vode ratovi, a dok je udarao Makrona vikao je "Montjoie Saint Denis", što je srednovekovni, rojalistički ratni poklič i znak podrške ekstremističkim krugovima u Francuskoj. Čini se da se Tarelu zamutila granica između stvarnog sveta i videoigara. Kada su mladića, koji živi sa majkom i radi razne neobične poslove, pitali zašto je učinio to što je učinio, u svojim odgovorima je ponudio "ideološki gulaš", rekli su izvori iz policije.

Obojica muškarca opisana su kao osobe koje žive na društvenim marginama u paralelnom svetu srednjovekovne nostalgije i videoigrica. Neki mediji su javili da su povezani sa "žutim prslucima", pokretom protiv sve veće nejednakosti u društvu, a za koji simpatije imaju i ultradesničari i ultralevica.

Makron je napad na sebe opisao rečima da iza njega stoji "idiotizam", a liderka desničarske opozicije Marine Le Pen se brzo distancirala i osudila ga, jer želi održati novi umiveni imidž stranke.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.