OD UVREDA I UDARANJA DO BACANJA CIPELA: Ovo je 5 najpoznatijih sukoba političara i besnih ljudi! (VIDEO)
Političari i napadi, Foto: Printscreen Youtube

NAJŽEŠĆI OKRŠAJI

OD UVREDA I UDARANJA DO BACANJA CIPELA: Ovo je 5 najpoznatijih sukoba političara i besnih ljudi! (VIDEO)

Prilikom obilaska jugoistoka zemlje, Makrona je ošamario muškarac koji je došao da ga sačeka

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron nedavno je dobio šamar u javnosti. I nije jedini.

Prilikom obilaska jugoistoka zemlje, Makrona je ošamario muškarac koji je došao da ga sačeka. I nije jedini. Od uvreda, preko udaranja, do bacanja cipela, političari su više puta bili na meti napada običnog sveta, a Politiko je sastavio listu najpoznatijih - političara i napada.

Nikola Sarkozi

Bivši francuski predsednik nije se povukao iz žestoke rasprave na sajmu poljoprivrede u Parizu 2008.

Sarkozi je prolazio kroz masu kada je dotakao ruku jednog muškarca kako bi se progurao pored njega. "Ne dodiruj me. Kaljaš me", rekao mu je muškarac. Sarkozi mu nije ostao dužan:"Teraj se idiote".

Džon Preskot

Laburista Džon Preskot putovao je Britanijom 2001. uoči opštih izbora. Preskot i njegov tim izašli su iz autobusa preko puta pozorišta gde je trebalo da odu, nesvesni da će kratko putovanje preko ulice ostati istorijski upamćeno kao "gužva u Rilu".

Preskota su sa obe strane okružili ljudi koji su želeli da ga vide, dok su se iz pozadine čuli pozivi protivnika. Jedan muškarac sačekao je da mu se Preskot približi dovoljno blizu da ga pogodi jajem. Pokazavši do tada neviđene reflekse, Preskot je odalamio čoveka zbog čega su skočili i telohranitelji da ih razdvoje.

Helmut Kol

Nemački kancelar Helmut Kol takođe je "popio" jaje u facu.

Prilikom posete bivšem istočnonemačkom gradu Haleu, kancelara koji je nadgledao ujedinjenje Nemačke, masa je najpre nazvala "lažovom" da bi ga potom gađali jajima. Na snimku se vidi kancelar kako se otima od telohranitelja i trči ka masi u pokušaju da se suoči sa napadačima.

Džordž Buš

Šest godina posle odluke da izvrši invaziju na Irak, američki predsednik Džordž Buš je 2008. posetio Bagdad gde je sa iračkim premijerom Nurijem al Malikijem održao konferenciju za novinare.

Bušovu govoranciju prekinuo novinar Muntadar al Zaidi koji ga je gađao cipelama. Svaku cipelu je pratio povik na arapkom: "Ovo ti je oproštajni poljubac, pseto!" i potom "Ovo je za udovice i siročad onih koje ste ubili u Iraku!". I novinar i njegove cipele postali su kultni u zemlji.

Manuel Val

Šamari nisu rezervisani samo za predsednike, a to je 2017. dokazao i bivši francuski premijer Manuel Val prilikom kampanje u Bretanji. Val je tom prilikom dobio šamar koji nije bio ni upola tako jak kao onaj koji je dobio njegov bivši protivnik Makron.

Val je tužio napadača, 18-godišnjeg desničara kako bi mu pokazao da "nasilje nije prihvatljivo". Val je izgubio od Makrona ali je odluka da kazni mladića bila prekretnica u kampanji i donela je Valu političke poene.

Posle incidenta, momak koji ga je ošamario je rekao da razmišlja da se kandiduje za predsednika.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.