REVOLUCIONARNO: Pravi se prvi STELT BROD, čik pogodite KO GA LANSIRA
Brod, Foto: AP

NOVA STELT TEHNOLOGIJA

REVOLUCIONARNO: Pravi se prvi STELT BROD, čik pogodite KO GA LANSIRA

Rusija je do sada u izgradnji brodova koristila određene elemente „stelt“ tehnologije, uključujuc?i radio-upijajući premaz, ali "stelt" tehnologija nije bila potpuno primenjena.

Objavljeno:

Rusija gradi brod na kojem će potpuno biti primenjena stelt tehnologija, kako bi ga bilo teško otkriti, javlja agencija RIA Novosti.

Trup broda "Merkur" već je izgrađen, a očekuje se da bude isporučen mornarici sledeće godine. Brod će biti opremljen krstarećim raketama, protivvazdušnim raketnim sistemom, a takođe će moći da otkriva i uništava podmornice.

Rusija je do sada u izgradnji brodova koristila određene elemente stelt tehnologije, uključujuci radio-upijajući premaz, ali "stelt" tehnologija nije bila potpuno primenjena.

"Merkur" će biti prvi brod u ruskoj mornarici koji će imati radio-upijajući premaz na celoj površini. Prema preliminarnim procenama, brod od 100 metara davaće radio signal kao mali čamac.

Osim toga, imaće poseban oblik, odnosno biće sveden na minimum broj izbočenih elemenata i proreza, a takođe će biti korišćeni razni kompozitni materijali i posebne boje.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media