NE KAJU SE ŠTO SU OH UBILI: Roditelji raskomadali sina jer se nije oženio, a istraga donela još veći horor!
Policija, Foto: Printscreen

ZASTRAŠUJUĆE

NE KAJU SE ŠTO SU OH UBILI: Roditelji raskomadali sina jer se nije oženio, a istraga donela još veći horor!

Ukoliko budu osuđeni, čeka ih doživotna robija

Objavljeno:

Iran ne prestaje da potresa najnoviji zločin iz "časti". Akbar i Iran Horamind, koji su optuženi da su ubili i raskomadali svog sina Babaka, sada se terete i za ubistvo svoje kćerke i zeta. Po navodima tužilaštva sve troje su bili omamljeni, izbodeni i raskomadani.

Bračni par ne pokazuje nikakvo kajanje zbog ovih ubistava i pravda se time da su ubijeni "bili moralno iskvareni".

Ukoliko budu osuđeni, čeka ih doživotna robija.

Bili su moralno iskvareni

Ubistva iz časti u Iranu nisu retkost i svake godine desetine ljudi bivaju ubijeni od strane rodbine zbog " povrede časti porodice". Ipak, poslednji slučaj ubistva iz časti duboko je šokirao iransko društvo.

Bračni par Akbar i Iran Horamind bili su optuženi da su ubili svog sina Babaka, inače uvaženog režisera koji se vratio u Iran iz Londona i da su ga raskomadali.

Razlog je bila navodna činjenica da se Babak nije ženio, a otac i majka su takođe sumnjali da je on homoseksualac.

Ostaci nesrećnog Babaka nađeni su u koferima i torbama a bračni par je uhapšen.

Međutim, istražitelji su doživeli šok kada su prilikom istrage utvrdili da su Akbar i Iran ubili i sopstvenu kćerku Arezu i zeta Faramarza godinama ranije, piše britanski Miror.

- Ne osećam ni trunku kajanja - rekao je Akbar istražiteljima. - BIli su moralno iskvareni i nemoralno su se ponašali.

Njegova žena Iran je rekla da je zajedno sa mužem planirala ubistva.

- Oboje smo planirali ubistva. Nisam ni malo tužna. Mnogo sam propatila zbog njh.

Doživotna robija za ubistvo zeta

Istraga je još u toku ali za sad se zna da su sva tri ubistva izvršena na isti način - žrtvi bi dali omamljujuće sredstvo, onda bi ih izboli noževima, a potom i raskomadali.

Faramaz je ubijen zato što je bio nasilan prema njihovoj kćerki, a kćerka je po priznanju, ubijena zato što je koristila narkotike i dovodila ljubavnike u njihovu kuću.

Ubistvo zeta i kćerke Horamindovi su prikrili pričom kako su oni otišli u inostranstvo, dok je ubistvo njihovog sina Babaka otkriveno pošto su đubretari pronašli delove njegovog tela.

Iako su kazne za ovakve zločine u Iranu prilično blage, Horamindove čekaju teške pravne posledice. Par čeka najmanje deset godina robije za ubistvo njihove dece, koliko iznosi kazna za ubistvo iz časti.

Međutim, pošto su ubili i svog zeta, mogu biti osuđeni i na doživotnu robiju.

Malo pre ovog zločina, Iran je potreslo drugo ubistvo iz časti, kada je polubrat ubio Alirezu Fazeli Monfareda, zbog otkrića da je on homoseksaualac.

I pored novih zakona, koji imaju za cilj da iskorene ubistva iz časti, stručnjaci se slažu da ima jako malo volje da se ovaj problem reši.

Bonus video:

01:34

VLADIMIR RADOMIROVIĆ U USIJANJU DANA: Sudskog postupka za UBISTVO Ćuruvije ne bi bilo da nije političke volje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.