BAJKERU PRESUDILA LJUBOMORNA ŽENA POLOVINE NJEGOVE VELIČINE: Upucala ga 4 puta! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA/Florent Gooden

UŽASNO

BAJKERU PRESUDILA LJUBOMORNA ŽENA POLOVINE NJEGOVE VELIČINE: Upucala ga 4 puta! (VIDEO)

Rejčel Kezlof je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 18 do 40 godina u januaru 2013. godune

Objavljeno:

Sa svojih šest stopa i pet centimetara, Majkl J. Henri je opravdao svoj nadimak "Veliki Majk". Međutim, bila je potrebna samo ljubomorna žena polovine njegove veličine da bi ga stavila u grob.

Henri je bio jedan od osnivača Iron Vings MC-a, moto kluba sa sedištem u Erie-u u Pensilvaniji. Grupa je povezana sa incidentima nasilja, uključujući i pucnjavu iz 2015. godine sa lokalnim rivalima Restles Souls MC, objavio je tada lokalni list Erie Times.

Henriju nasilje nije bilo strano. Kada je bio mlađi, Henri je čoveka pretukao nakon čega je žrtva pala u komu. Kao rezultat toga, odležao je pet godina zatvora zbog teškog napada, navodi se u članku britanskog Dejli Mejla iz 2021. godine. Ali nakon puštanja na slobodu, Henri ne naporno radio na tome da preokrene svoj život i transformiše svoje snove u realnost.

"Želeo je da osnuje sopstvenu kompanije za proizvodnju paleta", rekla je bivša devojka Nikol Spineli, koja je počela da se zabavlja sa njim 2006. godine.

2010. godine Spineli je zatrudnela sa Henrijevim detetom. Njihov sin, Džekson, rođen je u maju 2011. godine. Spineli je rekla da je Henri "žudeo da bude otac sa punim radnim vremenom... to mu je bilo zaista važno".

Nažalost, idilični dani novog roditeljstva nisu potrajali. "Podlegao je pritisku kluba", rekla je Spineli. "Izlazili su svake večeri, znate, i nisu dolazili kući. Bilo je to samo loše vreme kad je trebalo biti dobro".

Henri i Spineli su se rastali 2012. godine, a on se preselio u apartman iznad moto kluba.

12. aprila 2012. godine, članovi su čuli pucnjeve koji su dolazili iz Henrijevog stana oko 22 časova. Član kluba Piti Miler je pozvao Henrija da vidi da li je sve u redu. Nakon što se nije javio, Miler je upozorio članove grupe Iron Vings MC.

Rekao je: "Ako je Majk gore i sam nešto radi, nisam želeo da se naljuti na mene. Neću da se mešam. Pustići da njegov motociklistički klub ti pregleda", objasnila je detektivka policijske uprave Erie-a Džuli Kemling za "Snapped".

Nekoliko članova MC-a Iron Vings pojavilo se u Henrijevom stanu i lupalo na ulazna vrata, ali odgovora nije bilo. Drugi ulaz, sa zadnje strane, je bio blokiran. Članovi kluba su provalili kroz zadnja vrata i pojurili uz stepenice. Pronašli su Henrijevo mrtvo telo spušteno iznad futoa i lokvu krvi na podu.

"Majk Henri je upucan četiri puta. Ustreljen je jednom u nogu, dva puta u grudi i jednom u glavu", rekao je policijski detektiv Ken Kensil.

Prvi na licu mesta su čuli 10-mesečnog Džaksona kako plače iz sobe u stanu. Boravio je sa ocem dok je majka bila van grada i upravo se probudio iz dremke. Nije povređen.

Njegov stan nije pokazivao nikakve znakove prisilnog ulaska niti je bilo šta nedostajalo. Istražitelji su verovali da je neko imao ključeve stana.

Henri je imao reputaciju damskog muškarca i retko se dugo zadržavao sa jednom ženom. Istražitelji su saznali da je nedavno bio u vezi sa ženom po imenu Rejčel Kozlof. Do 30. godine ona je imala četvoro dece sa četvoro različitih muškaraca. Predana majka, Kozlof je radila razne poslove kako bi izdržavala porodicu.

Dan nakon Henrijevog ubistva, Kozlof se sastala sa detektivima. U to vreme navodno nije bila svesna njegove smrti.

Kozlof je rekla da su se ona i Henri zabavljali od Dana zaljubljenih i da su imali dobre odnose. Ona je otišla kod Henrija na večeru u 6:30 prethodne noći. Rekla je da je "nanjušila seks" na Henriju, prema izveštaju CBS Nevs iz 2012. godine.

"Pitala sam ga. Uvek mi kaže da ne d**a... očigledno je to učinio danas", Kozlof je rekla detektivima u video intervjuu.

Rekla je da je otišla ubrzo nakon večere. Kasnije te noći, Henri je poćep da se svađa sa njom putem poruka.

"Niotkuda dobijam tekst u kojem uglavnom piše j**i se", rekla je Kezlof detektivima, "muka mi je od tvog s***a", pisalo je u drugoj poruci.

Kezlof je rekla da je odlučila da se vrati u Henrijev stan, stigavši oko 21:30. Parkirala se pozadi i ušla u stan sa ključem. Sve se činilo u redu dok nije primetila čudan broj telefona na Henrijevom telefonu. Tvrdila je da se, kada ju je Henri otkrio da gleda u njegov telefon, razbesneo i izbacio je, gurnuvši je niz stepenice.

Detektiv je upitao Kezlofovu da li poseduje pištolj, na šta je ona odgovorila potvrdno, ali je tvrdila da je nestao pre nekoliko nedelja, rekavši da je poslednje mesto gde je videla pištolj bila u centralnoj konzoli Henrijevog kamiona.

U ovom trenutku intervjua, detektivi su odlučili da kažu Kezlofovoj da je Henri preminuo. Ona je odmah stavila glavu u ruke i počela da jeca, insistirajući da ne zna šta se dogodilo. Istražiteljima je dala telefon, odeću i automobil na analizu.

U porukama koje su ona i Henri razmenili, detektivi su saznali da su imali spornu vezu. "Svađali su se skoro svaki dan", Kemling je rekla.

Takođe su saznali da se priča sa pištoljem ne slaže.

"10. aprila, samo dva dana pre ubistva, imamo tekstualni razgovor između nje i Majka, gde ju je pitao da li želi da donese pištolj u stan. Dakle, ovo razbija njenu početnu priču da ga je izgubila", Kemling je rekla.

Istražitelji su pregledali nadzorne snimke u blizini Henrijevog stana, koji su otkrili da se Kezlof parkirala blok dalje, ne iza njegove zgrade, kako je ona prvobitno tvrdila. Istražitelji su pretpostavili da je bilo tako da on ne vidi da je stigla i kako bi imala element iznenađenja.

Suočena sa nedoslednostima u svojim izjavama, Kezlof je pokušala da se drži svoje priče. "Znam šta sam a šta nisam radila.... rekla sam istinu!", rekla je u snimljenom intervjuu.

Ali policija Erie-a je uhapsila Rejčel Kezlof zbog ubistva Majkla Henrija 16. aprila 2012. godine. Iako je slučaj protiv nje bio uglavnom slučajan, tri nedelje pre njenog suđenja, rezultati ispitivanja su pronašli ostatke baruta na njenim pantalonama.

Na suđenu je Rejčel konačno priznala da je pucala u Henrija, ali je sada tvrdila da je to učinila u samoodbrani. Porota joj nije verovala i proglasila je krivom za ubistvo trećeg stepena u decembru 2012. godine.

Rejčel Kezlof je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 18 do 40 godina u januaru 2013. godune. Sada, stara 40 godina, prvi put će imati pravo na uslovni otpust 2031. godine.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso/Yahoo.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.