ŠARL MIŠEL O RAZGOVORU SA PUTINOM: Rusija mora da prestane sa remetilačkim ponašanjem!
Šarl Mišel, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ / POOL

dijalog

ŠARL MIŠEL O RAZGOVORU SA PUTINOM: Rusija mora da prestane sa remetilačkim ponašanjem!

Razgovarano je i o situaciji u Belorusiji pri čemu je naglašeno da Rusija može igrati važnu ulogu u podršci mirnom rešavanju krize

Objavljeno:

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- Trend unazađivanja odnosa EU i Rusije može biti promenjen samo ako Rusija prestane sa svojim remetilačkim ponašanjem- poručio je Mišel nakon razgovora.

U saopštenju Evropskog saveta navodi se da je Mišel Putnu preneo jedinstven stav EU kada je reč o osudi ”ilegalnih, provokativnih i remetilačke aktivnosti Rusije protiv EU, njenih država članica i drugih”.

- EU se jedinstveno i solidarno suočava sa takvim aktima. Odnosi između EU i Rusije su na niskom nivou. Ova situacija ili njeno dalje pogoršanje nije u interesu nijedne strane - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora predsednik Evropskog saveta ponovio nepokolebljivu podršku EU nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama i naglasio ruski deo odgovornosti u punoj primeni sporazuma iz Minska.

Razgovarano je i o situaciji u Belorusiji pri čemu je naglašeno da Rusija može igrati važnu ulogu u podršci mirnom rešavanju krize.

Predsednici su takođe razmenili mišljenja o Libiji, sukobu Jermenije i Azerbejdžana, kao i o pandemiji korona virusa, vakcinama i drugim globalnim pitanjima.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.