OVO JEZERO JE PLAVA LAGUNA SMRTI: Retko ko izađe iz njega, a razlog je zastrašujući!
Uprkos brojnim upozorenjima, "selfi turisti" ga sve više posećuju, Foto: Printscreen Youtube

sumanuto

OVO JEZERO JE PLAVA LAGUNA SMRTI: Retko ko izađe iz njega, a razlog je zastrašujući!

Vlasti upozoravaju da je kupanje u ovakvoj vodi nalik na "kupanje u izbeljivaču", u par navrata su napunili jezero crnom bojom kako bi sprečili turiste da dolaze, ali je jezero ubrzo poprimilo plavu boju.

Objavljeno:

Na brdu iznad Bakstona u Engleskoj nalazi se plava laguna, ali iako su njene boje primamljive policija upozorava građane da klone ovog mesta jer je veoma opasno.

Naime, plava laguna u kamenolomu krečnjaka Harpur Hilu, zapravo je veštačko jezero čija je voda veoma toksična zbog visokih alkalnih PH vrednosti. Vlasti upozoravaju da je kupanje u ovakvoj vodi nalik na "kupanje u izbeljivaču".

Kako je lepo vreme izmamilo mnoge napolje, policija je sada na terenu i upozorava ljude da se klone jezera. Međutim, tokom godina bilo je dosta onih koji su se oglušivali o preporuke, pa čak se i kupali iako postoji rizik po zdravlje. Toksične materije mogu izazvati iritacije na koži i mučninu.

Jezero se nalazi blizu napuštenog industrijskog postrojenja iz koga su godinama tekle otpadne vode i raznorazni otrovi. Takođe, kupačima prete i mnogobrojni bačeni predmeti koji su sakriveni u vodi.

Na dnu ima i olupina automobila i leševa životinja.

Stanovnici okolnih mesta znaju za to, ali policija najviše problema ima s ljudima koji dolaze na vikend i koje često zavara prekrasna plava boja.

Vlasti su čak nekoliko puta jezero napunile crnom bojom kako bi sprečile turiste da dolaze, ali uzalud. Posle dve godine, jezero je ponovo poprimilo plavu boju, a posetilaca koji žele da naprave po koji selfi je sve više.

Bonus video:

IZGUBE ŽIVOT ZBOG NEPROMIŠLJENOSTI: Ko je kriv za tragične POGIBIJE mladih?
01:54

IZGUBE ŽIVOT ZBOG NEPROMIŠLJENOSTI: Ko je kriv za tragične POGIBIJE mladih?

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media