BITKOIN NASTAVLJA DA PADA NAKON MASKOVOG TVITA! Nova cena je 35.990 dolara
Bitkoin, Foto: AP

opet pad

BITKOIN NASTAVLJA DA PADA NAKON MASKOVOG TVITA! Nova cena je 35.990 dolara

Tržišna kapitalizacija bitkoina trenutno ima vrednost od 674 milijarde dolara

Objavljeno:

Najstarija i najpopularnija svetska kriptovaluta bitkoin danas je nastavila jučerašnji pad, kome je dodatno doprineo i najnoviji tvit Ilona Maska. Ovim digitalnim novčićem trenutno se trguje po ceni od 35.990 dolara.

Tokom poslednjih 24 sata cena bitkoina kretala se između 35.500 i skoro 38.000 dolara, a u ovom periodu zabeležio je pad od 2,15 procenata. Ako se posmatra poslednjih 7 dana, bitkoin je ipak u plusu, i to za 4 procenta.

Tržišna kapitalizacija bitkoina trenutno ima vrednost od 674 milijarde dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta ethereum zabeležila je minimalan pad od oko 1 procenta, i njome se trenutno trguje po ceni od 2.620 dolara.

Sedmodnevni bilans ethereuma je "u zelenom", pošto je ostvario rast od 11 procenata, a tržišna kapitalizacija trenutno premašuje 300 milijardi dolara.

Kripto tržište je prošlog meseca doživelo veliki pad, pošto su cene skoro svih novčića drastično pale nakon niza negativnih izjava uticajnih investitora i biznismena. Takođe, odluke pojedinih državnih regulatornih tela, posebno kineskih vlasti, dodatno su uticale na negativno kretanje vrednosti kriptovaluta.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.