ĐOKOVIĆ UNIŠTIO BERANKISA: Bez izgubljenog seta stigao do plasmana u osminu finala (VIDEO+FOTO)
Foto: EPA/ Christophe Petit Tesson

ROLAN GAROS, TREĆE KOLO

ĐOKOVIĆ UNIŠTIO BERANKISA: Bez izgubljenog seta stigao do plasmana u osminu finala (VIDEO+FOTO)

Naredni rival najboljem teniseru sveta je Lorenco Museti

Objavljeno: 16:11h

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Najbolji teniser sveta je bez većih problema savladao Rikardasa Berankisa 3:0

Prvi set bio je demnstracija moći i sile Đokovića koji je posle samo 28 minuta došao do prednosti u setovima.

U drugom delu igre, Novak je napravio jedan brejk koji je ispostavilo se na kraju bio sasvim dovoljan da posle tačno sat vremena igre Đoković povede sa 2:0 u setovima.

Treći set bio je isto fantastičan. Novak je prepustio samo jedan gem Berankisu i bez izgubljenog seta stigao do osmine finala Rolan Garosa gde ga očekuje meč protiv Lorenca Musetija.

TREĆI SET:

6:1 - KRAJ MECA!!!!!!! Fenomenalan poen posle drop šota i trčanja kojim Novak dolazi do meč lopte. Odmah je Đoković koristi i bez većih problema dolazi do osmine finala Rolan Garosa.

5:1 - Prvi put u meču igrao se gem na razliku kada je servirao Đoković. Najbolji teniser sveta uspeo je da ga osvoji i stigne na gem od plasmana u osminu finala.

4:1 - Loš volej na mreži Berankisa, Novak ima novu brejk priliku 30:40 koju nažalost nije uspeo da iskoristi. Izvukao se na kraju litvanski teniser i osvaja prvi gem u trećem setu.

4:0 - Izgubio je Novak jedan poen u ovom gemu i bez većih problema overio dupli brejk prednosti.

Novak Đoković
foto: EPA/ Christophe Petit Tesson

3:0 - BREEEEEEEEEEJK!!!! Pritiska ponovo Đoković, gem se igra na razliku. Novi brejk Đokovića koji nagoveštava skori kraj meča.

2:0 - Bekhend paralelom Đoković overava brejk prednosti.

1: 0 - BREEEEEEEEJK!!!!!! Katastrofanal gem Berankisa kome je pala koncentracija, Đoković to koristi i odmah oduzima servis rivalu.

DRUGI SET:

6:4 - Đoković osvaja i ovaj gem, tako da posle tačno sat vremena igre ima prednost od 2:0 u setovima. Na dobrom putu da se plasiraju u osminu finala su takođe Siner i Štruf koji kao i Đoković imaju dva seta viška protiv svojih rivala.

5:4 - Odličan je bio Berankis, osvojio gem tako da Đoković posle pauze mora da servira za osvajanje drugog seta

5:3 - Rutinski servis gem Đokovića kojim najbolji teniser sveta stiže na korak od osvajanja drugog seta.

4:3 - Berankis bez problema osvaja svoj servis gem i smanjuje rezultat.

Rikardas Berankis
foto: Epa/ Yoan Valat

4:2 - Lako potvrđen brejk sa samo jednim izgubljenim poenom.

3:2 - BREEEEEEEEJK!!!! Pritiska sada Novak svog rivala i dolazi do brejk prilika 15:40. Koristi drugu priliku i prvi put u drugom setu oduzima servis litvanskom teniseru.

2:2 - Napravio je Novak prvu duplu grešku na meču, ali nije bilo drugih problema tako da je lako stigao do novog izjednačenja.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

1:2 - Serveri su sigurni na startu drugog dela igre, Berankis ponovo vodi.

1:1 - Izgubio je Novak dva poena, ali je stigao do izjednačenja.

0:1 - Berankis je sa novim loptama otvorio ovaj deo meča. Bilo je problema 30:30, ali je litvanski teniser osvojio naredna dva poena i stigao do prednosti.

PRVI SET:

6:1 - Bez većih problema, Novak posle samo 28 minuta igre privodi prvi set kraju

5:1 - Posle snažnog Đokovićevog početka meča, Berankis se konačno upisuje na semafor

5:0 - Izgubio je Novak dva poena, ali je uspeo da osvoji i ovaj gem tako da mu sada nedostaje još samo jedan kako bi poveo u setovima. Italijan Lorenco Museti savladao je sunarodnika Marka Čekinata tako da on sada čeka pobednika meča Đoković - Berankis.

4:0 - BREEEEEEEEEJK!!! Nema za sada Berankis odgovor na sjajnu Novakovu igru.

3:0 - Laka potvrda brejka za ubedljivu prednost posle devet minuta igre.

Novak Đoković
foto: Epa/ Yoan Valat

2:0 - BREEEEEEJK!!!! Odmah preti Novak, dve brejk lopte za srpskog tenisera 15:40. Bekhend paralelom realizuje već prvu i odmah na startu meča oduzima servis svom rivalu.

1:0 - Meč je počeo servisom Novaka Đokovića koji je uspeo da osvoji prvi gem u susretu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u trećem kolu Rolan Garosa sastaje sa Rikardasom Berankisom.

Do sada su se tri puta sastajali, a poslednji meč odigrali su upravo u Parizu prošle godine u drugoj rundi kada je Srbin slavio ubedljivo sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:2) posle samo 82 minuta igre.

Đoković do sada u Parizu ima maksimalan učinak, a do ovog meča je savladao Sandgrena i Kuevasa, dok je Litvanac bio bolji od Umbera i Dakvorta.

Berankis je dobar prijatelj Đokovića, često boravi u Srbiji jer trenira na Akademiji Tipsarević, a on i Novak vrlo često treniraju zajedno.

- Dve dobre pobede za njega. Bolje igra na betonu, ali izgleda da je dosta napredovao. Nizak i snažan u nogama, dobro se namešta na lopti i brz je. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima – stoji blizu linije, udara brzo i ravno. Znam kako treba taktički da se postavim, i na treningu ću se malo prilagoditi njemu, rekao je Đoković.

Pobednik ovog susreta će u osmini finala igrati protiv boljeg iz italijanskog duela između Marka Čekinata i Lorenca Musetija.

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.