Druga debata kandidata za predsednika SAD:  Dobro je da nisi predsednik! Tramp: Da, jer bi bila u zatvoru!
Foto: Reuter

I kod njih cirkus

Druga debata kandidata za predsednika SAD: Dobro je da nisi predsednik! Tramp: Da, jer bi bila u zatvoru!

I drugo sukobljavanje kandidata proteklo u međusobnom optuživanju
Objavljeno: 10:52h

Na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu, održana je druga debata redsedničkih kandidata za izbore u SAD. Debatu su vodili novinari Si-En-Ena (CNN) i En-Bi-Sija (NBC) uz asistenciju voditelja, a prisutna publika mogla je da postavlja pitanja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Republikanski kandidat Donald Tramp koji je ove nedelje izazvao potres vulgarnim izjavama o ženama rekao je u drugoj predsedničkoj debati u nedelju da se radilo samo o "muškim pričama iz svlačionice" kao i da je Bil Klinton radio mnogo gore stvari ženama.

Na početku druge debate, Klinton i Tramp nasmešili su se jedno drugom, ali se nisu tradicionalno rukovali. Kada se debata završila, ipak je usledio stisak ruke.

Debata je gotovo odmah na svom početku ušla u raspravu o Trampovoj seksualnoj agresiji prema ženama. Trampu je, kako je rekao, neprijatno zbog izjava ali one su ipak samo "priče iz muške svlačionice".

Naglasio je da je ponašanje bivšeg predsednika Klintona prema ženama bilo gore od njegovog. "Kod mene se radi o rečima, a kod njega o delima".

Trampove izjave iz 2005. u kojima vulgarnim rečima hvali svoj seksualni uspeh kod žena ovih dana su procurele u javnost.

- Čuli smo ga kako vređa žene. Čuli smo ga kako žene po njihovom izgledu svrstava po kategorijama od jedan od deset - rekla je Klinton i nastavila: - Rekao je da ga video predstavlja u pogrešnom svetlu, ali ja mislim da je jasno svima koji su ga čuli da snimak predstavlja Trampa upravo kakav on jeste - naglasila je.

Tramp je uoči druge debate sazvao konferenciju za novinare na kojoj je "nekoliko hrabrih žena", kako ih je nazvao, teško optužilo Klintona.

Među njima je bila i Huanita Brodrik iz Arkanzasa s najtežim optužbama - da ju je Klinton silovao 1978.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.