INDIJA: Broj oporavljenih ove nedelje premašio broj NOVIH INFEKCIJA, sledi li ublažavanje mera?!
Indija, ilustracija, Foto: Profimedia

KONAČNO

INDIJA: Broj oporavljenih ove nedelje premašio broj NOVIH INFEKCIJA, sledi li ublažavanje mera?!

Juče se oporavilo 207.071 osoba pa je stopa oporavka oko 93,80 odsto

Objavljeno:

Indija je danas prijavila 132.364 nova slučaja korona virusa u protekla 24 sata, dok je ukupan broj oporavljenih ove nedelje premašio broj novih infekcija pa nekoliko država planira da ublaži restriktivne mere.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u poslednja 24 sata od posledica infekcija umrlo još 2.713 ljudi, od početka pandemije ukupno 340.702, dok je zaraženih više od 28,6 miliona i Indija je druga u svetu posle Sjedinjenih Američkih Država.

Juče se oporavilo 207.071 osoba pa je stopa oporavka oko 93,80 odsto.

Broj novozaraženih je naglo opao i u Nju Delhiju gde je danas prijavljeno 487 novih infekcija, najmanje u poslednjih više od dva meseca. U glavnom gradu je manje od 9.000 aktivnih slučajeva.

Usled svakodnevnog opadanja novih potvrđenih infekcija vlade država, poput Nju Delhija i Maharaštre najavile su ukidanje blokade.

Zapadna država Maharaštra, u kojoj se nalazi Mumbaj, finansijski centar Indije planira da ovog meseca ukine većinu ograničenja u polovini svojih okruga, rekli su zvaničnici. Veći deo zemlje je i dalje je u blokadi, mnoge industrije i preduzeća ne mogu da nastave sa radom. Škole i većina preduzeća i dalje su zatvoreni.

Pojačava se pritisak na vladu premijera Narendre Modija da ubrza vakcinacije jer je do sada potpuno vakcinisano manje od pet odsto stanovništva.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.