OTAC I ĆERKA ŽIVI SU ZAHVALJUJUĆI DEČAKU (7): Plivao sat vremena kako bi spasao svoje najbliže!
Čejs Pust, Foto: Printscreen/Youtube

bravo

OTAC I ĆERKA ŽIVI SU ZAHVALJUJUĆI DEČAKU (7): Plivao sat vremena kako bi spasao svoje najbliže!

Drama je nastala kada je njegovu sestru uhvatila struja i počela da je nosi

Objavljeno:

Dečak sa Floride preplivao je kilometar i po do obale, kako bi otišao po pomoć i spasao oca i sestru, koji su ostali zaglavljeni u reci.

Čejs Pust (7) i njegova sestra Abigejl (4) plivali su uz usidren čamac svog oca u petak uveče na Floridi i dok su deca uživala u vodi, devojčicu je uhvatila struja i počela da je nosi.

- Struja je bila toliko jaka, a moja sestra se nalazila na zadnjem delu čamca. I ja sam pustio čamac i zgrabio je, a onda sam zapeo - rekao je Čejs za WJXT i dodao da je bio veoma uplašen.

Njihov otac Stiven Pust skočio je u vodu kako bi ih spasao i rekao Čejsu da pliva ka obali dok je pokušavao da pronađe Abigejl, koju je nosila struja dok je na sebi imala pojas za spasavanje.

- Rekao sam im oboma da ih volim jer nisam bio siguran šta će se dogoditi. Pokušao sam da se držim blizu nje što sam duže mogao. Izmorio sam se, a ona se udaljila od mene - prisetio se otac.

Čejs je zatim počeo putovanje dugo kilometar i po ka obali, često menjajući poziciju i plivajući na leđima, kako se ne bi umorio. Plivanje do obale trajalo je oko sat vremena.

Kada je stigao na obalu, otrčao je u najbližu kuću i pokucao na vrata. Spasioci su uočili Stivena i Abigejl posle jednočasovne potrage.

Kako prenosi WJXT, Čejs i Stiven nisu bili u obavezi da nose prsluke za spasavanje, oni su obavezni samo za decu ispod šest godina.

Stiven zna koliko su srećni što su izašli živi iz ove situacije.

- Ovde smo. Čejs je uspeo da dopliva do obale i pozove pomoć i to je spasilo naše živote - rekao je otac.

Na pitanje kako je postao tako iskusan plivač, dečak je jednostavno odgovorio da ne zna.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.