GRČKA PRAZNI DŽEPOVE NA GRANICI! Svi apeluju na ovu državu da konačno ukine PCR testove za najmlađe!
Grčka, Foto: Profimedia

užas

GRČKA PRAZNI DŽEPOVE NA GRANICI! Svi apeluju na ovu državu da konačno ukine PCR testove za najmlađe!

Slično je reagovala i jedna grčka turistička agencija koja je na svom portalu navela da su svojim saradnicima, vlasnicima hotela i apartmana kojih ima oko 2.500, poslali apel da se angažuju i izvrše pritisak na nadležne, kako bi se olakšali uslovi za putovanje u Grčku

Objavljeno:

Roditelji dece koja imaju više od pet godina, uprkos obećanjima i najavama iz Grčke, i dalje moraju da za letovanje u tu zemlju plate PCR testove za mališane, pa tako za, primera radi, troje dece, samo po ovom osnovu, moraju da iskeširaju 27.000 dinara, odnosno oko 230 evra.

Iz ovog razloga u Grčkoj je započela prava kampanja u kojoj vlasnici hotela i apartmana zahtevaju od grčke vlade da ovu starosnu granicu pomeri, a slični apeli dele se masovno i kod nas na društvenim mrežama!

- Za ulazak u Grčku deca starosti preko pet godina moraju da urade obavezan PCR test koji u našoj zemlji još uvek košta 9.000 dinara! Nažalost mnogo porodica, pa čak i one koje su spremne da urade test za decu, nema finansijske mogućnosti da to i plati.

Porodica koja ima dvoje dece preko pet godina starosti treba samo za testove da izdvoji 155 evra dok oni koji imaju troje dece čak 230 evra! Samo za decu i samo za testove! To je zaista previše i samo zato što mnogi roditelji to ne mogu da priušte njihova deca će biti prinuđena i ove godine da ostanu kod kuće. Mislimo da nije korektno i nije u redu da letovanje postane dostižno isključivo deci bogatih roditelja - poruka je koju su na viber aplikaciji dobili pratioci portala "grčka info" sa uputstvom da dele ofu informaciju, posebno ako među prijateljima imaju Grke.

Slično je reagovala i jedna grčka turistička agencija koja je na svom portalu navela da su svojim saradnicima, vlasnicima hotela i apartmana kojih ima oko 2.500, poslali apel da se angažuju i izvrše pritisak na nadležne, kako bi se olakšali uslovi za putovanje u Grčku.

- Na našu sreću, apel je odlično prihvaćen, prosleđen je u različitim verzijama na adresu ministarstvu turizma u Grčkoj. Iz reakcija vlasnika na naš apel vidimo da mnogi nisu uopšte bili upućeni u proceduru za putovanje u Grčku, a oni koji jesu već su se i sami i ranije angažovali na izmeni pravila koja direktno utiču na turizam u Severnoj Grčkoj - navode na svojoj Fejsbuk stranici i dodaju da su vlasnici, u svakom slučaju, veoma razočarani merama, zabrinuti za sezonu i ljuti na nadležne.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.