BELORUSKI AKTIVISTA ZARIO OLOVKU SEBI U VRAT TOKOM ROČIŠTA! Horor, VEOMA JE UZNEMIRUJUĆE (VIDEO)
Napad, Foto: Printscreen / Youtube

jezivo

BELORUSKI AKTIVISTA ZARIO OLOVKU SEBI U VRAT TOKOM ROČIŠTA! Horor, VEOMA JE UZNEMIRUJUĆE (VIDEO)

Proteste je pokrenula opozicija nakon što je Lukašenko osvojio šesti mandat na izborima u avgustu koje opozicija nije priznala uz tvrdnju da su namešteni

Objavljeno:

Beloruski aktivista Stepan Latipov, uhapšen na protestima prošle godine, pokusao je danas samoubistvo tokom sudskog ročišta u Minsku, u znak protesta zbog pretnji vlasti da će goniti njegovu rodbinu.

Beloruski aktivista sebe je olovkom ubo u vrat tokom sudskog saslušanja dok je sedeo u prostoru za optužene, saopštio je centar za ljudska prava Vesna u Belorusiji, prenosi AP.

Snimci objavljeni na internetu pokazuju kako Latipova izvode iz zgrade u glavnom gradu Belorusije i smeštaju u vozilo hitne pomoći.

On je hospitalizovan i uveden u indukovanu komu.

Pre nego što se povredio, Latipov je potvrdio ocu da su tokom sudskog postupka istražitelji pretili otvaranjem krivičnih slučajeva protiv njegove rodbine i saradnika ako ne prizna krivicu.

Latipov se suočava sa optužbama za kršenje javnog reda, pružanje otpora policiji i druge radnje za koje je predviđena zatvorska kazna do 10 godina, a u zatvoru je bio od septembra, kada je uhapšen tokom masovnih protesta protiv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Proteste je pokrenula opozicija nakon što je Lukašenko osvojio šesti mandat na izborima u avgustu koje opozicija nije priznala uz tvrdnju da su namešteni.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.