DMITRIJ PESKOV O SASTANKU PUTINA I BAJDENA: Niko nema nemeru da "STERILIŠE" dnevni red!
Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen/Youtube

samit

DMITRIJ PESKOV O SASTANKU PUTINA I BAJDENA: Niko nema nemeru da "STERILIŠE" dnevni red!

Prethodno je o predstojećem samitu govorio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekavši da tokom pregovora „neće biti zabranjenih tema“

Objavljeno: 14:46h

Priprema za predstojeći sastanak predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena je u toku, niko nema nameru da „steriliše“ dnevni red, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Takođe je rekao i da je za Kremlj izuzetno važno da se ovaj samit zaista i dogodi.

„Pripreme su u toku, naravno da niko nema nameru da steriliše dnevni red. Smatramo da je izuzetno važno da se ovaj samit realizuje“, rekao je Peskov novinarima.

Prethodno je o predstojećem samitu govorio i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekavši da tokom pregovora „neće biti zabranjenih tema“.

On se osvrnuo i na temu ljudskih prava budući da je Bajden najavio da će obavezno pokrenuti i to pitanje naglasivši da i Rusija sa velikom zainteresovanošću prati kako se po tom pitanju stvari odvijaju u SAD posebno kada je reč o „progonu onih lica koja su optužena za nerede 6. januara“.

Podsetimo, sastanak predsednika Rusije i SAD planiran je za 16. jun u Ženevi. Ranije je portparol Bele kuće Džen Psaki saopštila da će Bajden na sastanku sa svojim ruskim kolegom razgovarati o strateškoj stabilnosti, Ukrajini i Belorusiji.

Bonus video:

01:49

Politički analitičar o ulozi Makrona u procesu pregovora Beograda i Prištine

(Espreso/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.