LEPE VESTI STIŽU IZ EGIPTA: Od 1. juna se ukidaju ograničenja!
Ilustracija, Foto: EPA/SANJAY BAID, Ilustracija

pandemija

LEPE VESTI STIŽU IZ EGIPTA: Od 1. juna se ukidaju ograničenja!

Egipat je optimističan u pogledu prihvatanja više posetilaca ove godine, čiji se broj od januara neprekidno povećava na oko pola miliona turista mesečno

Objavljeno:

Egipat će ukinuti ograničenja uvedena ranije ovog meseca kako bi se suzbilo širenje korona virusa, uključujući rano zatvaranje prodavnica i restorana, od 1. juna, saopštila je egipatska Vlada. Prema prethodnim merama, uvedenim 6. maja, prodavnice, tržni centri i restorani morali su da se zatvore do 21 sat nakon porasta zaraza.

Kao deo svojih napora da spasi sektor turizma, zemlja je dovršila vakcinaciju radnika u svim hotelima u provincijama Južnog Sinaja i Crvenog mora i planira da vakciniše sve stanovnike dva odmarališta Hurgada i Šarm el Šeik, saopštio je u danas kabinet.

Prihod od turizma, važan izvor deviza za Egipat, opao je za 70 odsto u 2020. godini zbog pandemije korona virusa. Turizam obično čini do 15 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Egipat je optimističan u pogledu prihvatanja više posetilaca ove godine, čiji se broj od januara neprekidno povećava na oko pola miliona turista mesečno, rekao je ministar turizma i starina Haled El-Enani u maju za Rojters.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.