BRAZILCI BESNI! TRAŽE OPOZIV PREDSEDNIKA BOLSONARA: Demonstrirali u više od 200 GRADOVA (FOTO)
Žair Bolsonaro, Foto: EPA / JOEDSON ALVES

DEMONSTRACIJE

BRAZILCI BESNI! TRAŽE OPOZIV PREDSEDNIKA BOLSONARA: Demonstrirali u više od 200 GRADOVA (FOTO)

U Rio de Žaneiru su mnogi učesnici protesta nosili transparente prisećajući se najmilijih koje su izgubili u epidemiji koja je usmrtila skoro 460.000 Brazilaca

Objavljeno: 23:46h

Na desetine hiljada demonstranata okupilo se na ulicama najvećih brazilskih gradova tražeći opoziv predsednika Žaira Bolsonara zbog njegovog odgovora na pandemiju korona virusa koja je odnela skoro pola miliona života u Brazilu.

Demonstranti su protestovali u više od 200 gradova i mesta zbog najveće mobilizacije protiv Bolsonara od početka brazilske epidemije, javlja britanski 'Gardijan, a prenosi Tanjug.

U Rio de Žaneiru su mnogi učesnici protesta nosili transparente prisećajući se najmilijih koje su izgubili u epidemiji koja je usmrtila skoro 460.000 Brazilaca, što je drugi najveći zvanični broj umrlih na svetu nakon SAD, dodaje se.

Brazilski Senat, inače, pokrenuo je istragu o načinu na koji se predsednik Žair Bolsonaro odnosio prema epidemiji korona virusa. Istraga bi mogla da otvori mnoga pitanja, uključujući i mogućnost da se Bolsonaro optuži za kršenje zakona.

Bonus video:

00:55

ESPRESO ANKETA: Da li često posećujete muzeje?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.