"ČUJTE VRISAK MOG SRCA": Majka Romana Protaševiča u SUZAMA moli međunarodne lidere za pomoć!
Roman Protaševič, Foto: Telegram/Printscreen/RIA Novosti

MUKA

"ČUJTE VRISAK MOG SRCA": Majka Romana Protaševiča u SUZAMA moli međunarodne lidere za pomoć!

Govoreći o snimku iz zatvora, na kojem Roman navodno priznaje sve optužbe, Natalija je rekla da se u snimku vidi da je njen sin mučen

Objavljeno:

Majka beloruskog novinara uhapšenog u zemlji nakon što je avion Rajanera, kojim je leteo, bio prisiljen da sleti, govorila je o muci kroz koju prolazi i pozvala međunarodne lidere u pomoć.

Natalija, majka Romana Protaševiča, molila je "ceo svet i sve vlade" da "čuju vrisak njenog srca, vide suze majke i pomognu mu".

- Molim vas, čujte vrisak mog srca. Razumite da svaki dan, svaki sat, svaki minut odlaganja je vredan života mog sina i mladih ljudi koji su sada iza rešetaka zatvora. Molim vas, spasite ih - rekla je Natalija na konferenciji za novinare u četvrtak.

Natalija i njen suprug Dmitrij rekli su da su sigurni da je njihov sin mučen i pozvali lidere širom sveta da pojačaju sankcije protiv Belorusije i zatraže Romanovo puštanje na slobodu.

Obraćajući se novinarima, Natalija je pozvala vlade širom sveta da joj "pomognu da spase svoje dete, svog sina", prenosi Sky News.

- Nalazimo se u užasnoj situaciji. Sve što je želeo jeste da pomogne svojoj zemlji, svojim sugrađanima. Molimo vas za vašu podršku u širenju (ovih) informacija - rekla je očajna majka.

Govoreći o snimku iz zatvora, na kojem Roman navodno priznaje sve optužbe, Natalija je rekla da se u snimku vidi da je njen sin mučen.

- Moj sin Roman je očigledno pretučen. Poznajem svog sina. Znam njegove osobine. Naravno, nisam hirurg ili lekar da bih iznosila velike tvrdnje, ali vidim da mu je ispod sve šminke, koja mu je naneta, verovatno slomljen nos, imao je ožiljak na vratu. Lice mu je izgledalo kao da su ga neko vreme mučili - rekla je.

Koliko su roditelji upoznati, Romanu nisu dozvoljeni posetioci u zatvoru, uključujući i doktore.

Da podsetimo, let Rajanera od Atine do Viljnusa, u kojem je bilo više od 100 putnika, uključujući Protaševiča i njegovu devojku Sofiju Sapegu, u nedelju je prinudno sleteo na aerodrom u Minsku nakon lažne dojave o bombi.

Njih dvoje su uhapšeni i zadržani u pritvoru, a avion je posle nekoliko sati odlaganja, najzad sleteo u Vilnjus sa preostalim putnicima.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.