RUKOVODILAC PROGRAMA O SUSRETIMA NLO OPTUŽUJE SVOJU BIVŠU AGENCIJU: U Pentagonu hteli da me proglase ludim! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA/ ERIK S. LESSER

žalba

RUKOVODILAC PROGRAMA O SUSRETIMA NLO OPTUŽUJE SVOJU BIVŠU AGENCIJU: U Pentagonu hteli da me proglase ludim! (VIDEO)

Žalba dolazi mesec dana pre nego što se predviđa da će dugo očekivani izveštaj o neidentifikovanim vazdušnim pojavama (UAP) doći pred Kongres

Objavljeno:

Uzbunjivač Pentagona poznat po tome što je govorio o NLO-ima optužuje svoju bivšu agenciju da je protiv njega vodila kampanju dezinformacija, kaže se u izveštaju.

Luis Elizondo, koji je bio na čelu Pentagonovog programa za naprednu identifikaciju pretnji u vazduhoplovstvu (AATIP), koji je danas ugašen, podneo je žalbu generalnom inspektoru odseka odbrane tvrdeći da su u agenciji postojale zlonamerne aktivnosti, profesionalno kršenje zakona i drugi prekršaji, navodi Politico.

Rekao je da je jedan visoki zvaničnik otišao toliko daleko da je pretio da će ljudima reći da je lud, potencijalno ugrožavajući njegovo bezbednosno odobrenje. "Odgovorio sam ... rekavši mu da može da preduzme bilo koju radnju za koju misli da je razborito potrebna, ali da nisam mentalno oštećen niti sam ikada prekršio svoju zakletvu", napisao je Elizondo i dodao da se plaši odmazde od strane zvaničnika.

Žalba dolazi mesec dana pre nego što se predviđa da će dugo očekivani izveštaj o neidentifikovanim vazdušnim pojavama (UAP) doći pred Kongres. Jednom usputna tačka razgovora, neobjašnjivi objekti na nebu evoluiraju daleko dalje od naučne fantastike da bi se na njih gledalo kao na stvarne pojave koje mogu predstavljati pretnju nacionalnoj bezbednosti.

"Želim da to shvatimo ozbiljno i da imamo proces da to shvatimo ozbiljno", rekao je senator Marko Rubio za emisiju 60 minuta.

Kancelarija generalnog inspektora nije dala Politiko detalje o statusu Elizondove žalbe, iako je njegov pravni tim rekao da će se sastati sa istražiteljima IG u junu.

U žalbi je Elizondo takođe optužio predstavništvo odbrane Ministarstva odbrane da ga pokušava diskreditovati putem obmanjujućih komentara.

"Nekoliko internet blogera je obavešteno ... da nisam imao dužnosti u vezi sa AATIP-om i da AATIP nije uključivao proučavanje UAP-a", napisao je Elizondo. "Kao rezultat toga, blogeri su počeli da šire izveštaje, optužujući me da sam fabrikant".

Otkako se povukao iz Pentagona, Elizondo je tražio više vladinog zanimanja i resursa oko razumevanja NLO-a. "Uključivanje rukovodstva gotovo da i nije bilo", rekao je, čak iako se "povećavalo izveštavanje UAP-a u našoj kancelariji".

"Zabrinuo sam se zbog učestalosti i trajanja aktivnosti UAP-a u i oko kontrolisanog vazdušnog prostora SAD-a", napisao je u žalbi. "Slučajevi su izgledali provokativnije i tokom jednog slučaja su došli u ispod američke borbene letelice".

Bonus video:

09:43

TAKI ISKRENO ZA ESPRESO O MAJINOM NERVNOM SLOMU I VEZI SA NATAŠOM MOSKVOM!!

(Espreso/Gardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.