AUSTRALIJSKA DRŽAVA POD STROGOM BLOKADOM ZBOG 26 SLUČAJEVA KORONE: Trajaće nedelju dana, počinje u ponoć!
ilustracija, Foto: EPA/Nikos Arvanitidis

KORONA VIRUS

AUSTRALIJSKA DRŽAVA POD STROGOM BLOKADOM ZBOG 26 SLUČAJEVA KORONE: Trajaće nedelju dana, počinje u ponoć!

Blokada će trajati nedelju dana, a ljudi smeju da napuste domove samo u pet slučajeva

Objavljeno:

Australijska država Viktorija danas ulazi u jednonedeljnu blokadu zbog kovid-19, a blizu sedam miliona stanovnika moraće da ostane u kući, osim zbog obavljanja najvažnijih poslova, jer se vlasti bore da zaustave novi zarazniji talas infekcija.

- Imamo posla sa visoko zaraznim sojem virusa, varijantom koja zabrinjava i širi se brže nego što smo do sada ikada zabeležil - rekao je privremeni premijer države Viktorije Džejms Merlino novinarima u Melburnu, prenosi Rojters.

Merlino je saopštio da su u potrazi za kontaktima zaraženih identifikovali više od 10.000 primarnih i sekundarnih kontakata koji bi trebali da se stave u karantin, testiraju i samoizoluju, i dodao da taj broj i dalje raste i menja se.

Novi slučajevi infekcija u Melburnu otkriveni su početkom ove nedelje, a danas se taj broj popeo na 26, nakon 12 novootkrivenih, a broj lokacija izloženih virusom porastao je iznad 150.

Nakon stupanja na snagu strogih mera koje će trajati do 3. juna stanovnicima Viktorije će biti dozvoljeno da napuste svoje domove samo radi primarnih poslova, zdravstvene zaštite, kupovine namirnica, vežbanja ili vakcinacije protiv koronavirusa.

Države Zapadne Australije i Tasmanije zatvorile su danas svoje granice za stanovnike Viktorije nakon istog poteza Južne Australije dan ranije, a Severna teritorija i država Kvinslend tražiće od putnika da prođu obavezni dvonedeljni hotelski karantin, dok je Novi Južni Vels, najmnogoljudnija država Australije koja se graniči sa Viktorijom, pozvao stanovnike da odlože putovanja u Melburn.

Zaključavanje Viktorije dolazi samo nekoliko dana nakon što su vlasti obnovile mere protiv koronavirusa u glavnom gradu države Melburnu, čime su ograničili okupljanja i uveli maske kao obavezu u restoranima, hotelima i drugim zatvorenim prostorima do 4. juna.

Bonus video:

19:32

VEČERNJI DNEVNIK 26.05.2021.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.