ZEMLJE JUGOISTOČNE AZIJE SE BORE SA OBUZDAVANJEM VIRUSA: Moguća promena epicentra pandemija usled nestašice vakcina
ilustracija, Foto: Youtbe printscreen

KORONA VIRUS

ZEMLJE JUGOISTOČNE AZIJE SE BORE SA OBUZDAVANJEM VIRUSA: Moguća promena epicentra pandemija usled nestašice vakcina

Kumulativni broj slučajeva na Tajlandu se više nego učetvorostručio od 1. aprila, popevši se na gotovo 130.000

Objavljeno:

Zemlje jugoistočne Azije bore se da obuzdaju epidemiju korona virusom, usled nestašice vakcina i neravnomerne raspodele.

Iako je broj slučajeva znatno niži nego u nekim drugim delovima sveta, zdravstveni stručnjaci navode da je širenje epidemije znak da vakcine moraju da se ravnomernije raspodeljuju, prenosi Gardijan.

- Potpuno je moguće da se, zbog nejednakog pristupa vakcinama, epicentar epidemije promeni, izjavio je profesor Nacionalnog univerziteta u Singapuru Teo Jik Jing.

Kumulativni broj slučajeva na Tajlandu se više nego učetvorostručio od 1. aprila, popevši se na gotovo 130.000, nakon što su se zaraze proširile u skučenim zatvorima, gusto naseljenim delovima glavnog grada i gradilištima.

U susednoj Maleziji, uspostavljaju se terenske bolnice kako bi se izborili sa porastom broja pacijenata koji imaju tešku kliničku sliku, a u toj zemlji samo u nedelju prijavljeno je 7.000 novih slučajeva.

Kako se navodi, U Vijetnamu i Singapuru, koji su prethodno bili hvaljeni zbog uspeha u odgovoru na virus, uvodi se mera zaključavanja zbog porasta klastera virusa.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.