IZJAVA LEJDI DAJANE OD PRE 25 GODINA I DALJE ODZVANJA: "Bilo nas je troje u braku"
Princeza Dajana, Foto: Printscreen

KRALJEVSTVO

IZJAVA LEJDI DAJANE OD PRE 25 GODINA I DALJE ODZVANJA: "Bilo nas je troje u braku"

Problemi su se dodatno zakomplikovali, a agresivna kontrola medija smatrala se jednim od glavnih razloga što su Hari i Megan odlučili da se povuku iz kraljevskog života

Objavljeno:

Intervju princeze Dajane na "Panorami" sa Martinom Baširom i dalje se spominje, čak i 25 godina kasnije.

Tokom ovog intervjua, princeza od Velsa je izgovorila onu čuvenu, ali neslavnu rečenicu "bilo nas je troje u braku", otvarajući se o drami koja je dugo bila iza kulisa njenog kraljevskog braka sa princom Čarlsom.

Međutim, izveštaj Lorda Disona na 127 stranica o metodama putem kojih je dobijen intervju "identifikovao je očigledne propuste" vezane za novinare, što je navelo da se BBC javno izvini.

Odgovor na izvinjenje, princ Hari, Dajanin mlađi sin, nazvao je "prvim korakom ka pravdi i istini".

- Naša majka je bila neverovatna žena, koja je svoj život posvetila službi. Bila je izdržljiva, hrabra, i nesumnjivo iskrena. Učinak talasa kulture eksploatacije i neetičnih praksi na kraju joj je oduzeo život. Onima koji su preuzeli neki oblik odgovornosti, hvala vam što ste je posedovali. To je prvi korak ka pravdi i istini. Ipak, ono što me duboko brine je da su prakse poput ove - i još gore - i danas široko rasprostranjene. Naša majka je zbog toga izgubila život i ništa se nije promenilo. Štiteći njeno nasleđe, štitimo sve i podržavamo dostojanstvo kojim je živela svoj život. Setimo se ko je bila i za šta se zalagala.

Princ Hari već dugi niz godina ima komplikovan odnos sa medijima.

- U Harijevom umu, štampa je ubila njegovu majku. Znam to, jer mi je nekoliko puta privatno rekao-, rekao je Duncan Larcombe, koji je napisao "Princ Harry:The Inside Story" pre Harijevog venčanja 2018.

Od tada, problemi su se dodatno zakomplikovali, a agresivna kontrola medija smatrala se jednim od glavnih razloga što su Hari i Megan odlučili da se povuku iz kraljevskog života.

-Mislim da bi Dajana bila veoma besna i tužna zbog načina na koji se ovo odvijalo, ali na kraju- sve što bi ikad želela je da budemo srećni, prenosi TownandCountry.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.