NETANIJAHU: Iran je odgovoran za slanje drona na Izrael!
Benjamin Netanijahu, Foto: Printscreen / Youtube

ratno stanje

NETANIJAHU: Iran je odgovoran za slanje drona na Izrael!

Dok se mi borimo na raznim frontovima, istinski pristalica velikog dela te agresije je Iran

Objavljeno:

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Iran odgovoran za lansiranje naoružanog drona koji je presretnut ove nedelje kada je ušao u izraelski vazdušni prostor.

Na sastanku s ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom u Tel Avivu, Netanjahu je rekao da je "Iran naoružani dron u Izrael poslao ;iz Iraka ili Sirije", te da je u Izraelu ;presretnut pošto je uleteo iz Jordana.

"Dok se mi borimo na raznim frontovima, istinski pristalica velikog dela te agresije je Iran", rekao je Netanjahu, aludirajući na iransku podršku te zemlje palestinskim ekstremističkim organizacijama Hamasu i Islamskom džihadu, preneo je Asošiejted pres.

Izrael nastavlja bombardovanje pojasa Gaze odakle Hamas ispaljuje rakete, ali ipak jača očekivanje da će se uskoro uspostaviti prekid vatre.

Izraelska vojska nije do sada komentarisala obaranje bespilotne letelice koja se približila Izraelu u utorak, a izraelski mediji navode da je ovo možda drugi put da je Iran poslao bespilotnu letelicu na Izrael.

To se prvi put dogodilo 2018. godine kada je dron iz Sirije doleteo na sever Izraela gde je oboren, a izraelska vojska je ;u znak odmazde potom napala iranske ciljeve u Siriji.

Bonus video:

40:52

USIJANJE DANA 12.05.2021. Milisav Paic Andrej Mlakar

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.