EU SPREMA NOVU KLEVETNIČKU KAMPANJU PROTIV RUSIJE: "Uskoro će novi talas laži o Rusiji zapljusnuti Evropljane!"
Šef Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin, Foto: Printscreen/Youtube

OGLASIO SE NARIŠKIN

EU SPREMA NOVU KLEVETNIČKU KAMPANJU PROTIV RUSIJE: "Uskoro će novi talas laži o Rusiji zapljusnuti Evropljane!"

- Zaista, nema granica cinizmu i licemerju - rekao je Nariškin

Objavljeno:

Rukovodstvo EU sprema novu klevetničku kampanju protiv Rusije, optužujući Moskvu za podsticanje antivakserskog pokreta u inostranstvu, izjavio je šef Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

- Zaista, nema granica cinizmu i licemerju - rekao je Nariškin.

Uskoro će novi talas laži o Rusiji zapljusnuti Evropljane, dodao je on. Između ostalog, po njegovom mišljenju, to će se ticati borbe protiv virusa korona.

Rusija insistira na dijalogu sa nadležnim strukturama EU, rukovodstvima država-učesnica unije u interesu pružanja pomoći ubrzanoj masovnoj vakcinaciji stanovništva Evrope, između ostalog, primenom preparata "Sputnjik Ve" (Sputnik V) koji se dobro pokazao.

- Prava kočnica za širenje vakcinacije u evropskim državama su činovnici EU. Evropska agencija za lekove, reagujući na neformalne navode visokih zvaničnika EU, nastavlja da blokira izdavanje sertifikata ruskim vakcinama - rekao je Nariškin.

Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proveru ruske vakcine 4. marta. Izvor upoznat sa procesom saopštio je da bi odluka o konačnom odobrenju mogla biti doneta u maju.

Bonus video:

00:28

SUBOTIĆKA POKAZALA SVOJ LUKSUZNI DOM! OBJAVILA FOTKE PRE I POSLE: Aleksandra nije mogla da bude mirna dok nije OVO uradila! VIDEO

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.