MISTERIOZNA BOLEST HARA BELOM KUĆOM! Dva zvaničnika dobila iznenadne simptome, ugrožen i BAJDEN!
Džo Bajden, Foto: printscreen

jezivo

MISTERIOZNA BOLEST HARA BELOM KUĆOM! Dva zvaničnika dobila iznenadne simptome, ugrožen i BAJDEN!

Obaveštajni krugovi još uvek nisu sigurni ko ili šta uzrokuje niz simptoma nervnog sistema i mogu li se, kako kažu, nazvati napadima.

Objavljeno:

Bela kuća istražuje slučajeve misteriozne bolesti nakon što su krajem prošle godine dva zvaničnika u Vašingtonu doživela iznenadne simptome slične onima sindroma Havana.

Jedan slučaj dogodio se blizu velikog ovalnog travnjaka na južnoj strani Bele kuće kada je jednom čelniku iznenada pozlilo. Imao je glavobolju i nesanicu, što spada u blage simptome koji su prestali nakon nedelju dana.

Drugi zvaničnik napad je imao u blizini ulaza u Belu kuću, potvrđeno je Si En En-u od strane dva izvora. Ipak, imao je ozbiljnije simptome pa je potražio pomoć lekara.

Obaveštajni krugovi još uvek nisu sigurni ko ili šta uzrokuje niz simptoma nervnog sistema i mogu li se, kako kažu, nazvati napadima.

Si En En je dobio potvrdu iz više izvora da je bolest dijagnostikovana kod dvoje zvaničika Veća za nacionalnu bezbednost u novembru 2020. godine, jedan dan nakon predsedničkih izbora i jedan nedelju dana kasnije.

Inače, Havana sindrom nije nepoznanica u američkim obaveštajnim i diplomatskim krugovima. Od njega je obolelo više od 100 diplomata, špijuna i vojnika širom sveta.

Ipak, ovi slučajevi izazivaju veliku zabrinutost, a Si En En-ova priča temelji se na intervjuima s preko desetak sadašnjih i bivših zvaničnika koji su upoznati sa naporima SAD da odgovore na ove misteriozne događaje.

Kako žrtve sindroma Havana opisuju simptome?

Pet godina istražitelji se trude da objasne neobična iskustva o kojima su izveštavale američke diplomate i drugi vladini zvaničici na Kubi, u Rusiji, Kini i u drugim mestima.

Žrtve sindroma Havana opisuju iznenadnu vrtoglavicu, glavobolju i pritisak u glavi ponekad propraćene jakim šumom u ušima. Neki kažu da su simptomi prestali nakon što su se premestili u drugu prostoriju, a nakon toga se vratili na početnu poziciju. Broj slučajeva na svetskom nivou raste. "NJujork tajms" piše o više od 130 slučajeva širom sveta u proteklih pet godina.

Havana sindrom je dugo bio predmet intenzivnih spekulacija zbog prirode simptoma i lokacija ambasada Kube i Kine, kao i ćutanja američke vlade. Izveštaj iz decembra prošle godine bio je prvo službeno objašnjenje Vašingtona o misterioznoj bolesti, iako ne definitivan.

Osim što je u izveštaju pomenuta usmerena radijska frekvencija, on je ostavio otvorenim i "mogućnost više povezanih faktora, među kojima psihološke i socijalne faktore".

(Espreso/Indeks)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.