ONI I DALJE ČEKAJU! U Indiji na hiljade medicinara želi da učestvuje u borbi, ali radne dozvole zamrzle pomoć!
ilustracija, Foto: Profimedia

ne mogu više ni oni

ONI I DALJE ČEKAJU! U Indiji na hiljade medicinara želi da učestvuje u borbi, ali radne dozvole zamrzle pomoć!

Kako navodi Rojters, nijedna zemlja nije tako jako pogođena pandemijom kao Indija, jer je nova varijanta virusa podstakla nagli porast infekcija koje su porasle na više od 400.000 obolelih, sa više od 4. 000 smrtnih slučajeva dnevno i time opteretila zdravstveni sistem

Objavljeno:

Oko 90. 000 indijskih lekara sa diplomama medicine iz Rusije, Kine i Ukrajine apeluju na vladu da ih uključi u bitku protiv virusa kovid-19 umesto što ne preduzuimaju ništa i čekaju na lokalne radne dozvole.

Kako navodi Rojters, nijedna zemlja nije tako jako pogođena pandemijom kao Indija, jer je nova varijanta virusa podstakla nagli porast infekcija koje su porasle na više od 400.000 obolelih, sa više od 4. 000 smrtnih slučajeva dnevno i time opteretila zdravstveni sistem.

Diplomci prekomorskih medicinskih škola, uključujući Bangladeš, Filipine, Nepal i Kirgistan moraju da prođu lokalne ispite u Indiji pre nego što im se dozvoli da vežbaju.

Mnogi su završili svoje ispite i čekaju da dobiju licence dok će drugi čekati na testiranje za naredni mesec.

- Ne zahtevamo da stranim diplomcima bude dopušteno da vode operacije, ali moraju da im dozvole da rade kao radnici na frontu u tako kritičnom trenutku, rekao je Najerul Amen, predsednik Asocijacije svih indijskih stranih diplomaca medicine.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju da će se Indija uskoro suočiti sa nedostatkom medicinskog osoblja na odeljenjima za kritičnu negu kako drugi talas uzima svoj danak.

- Tokom sledećih nekoliko nedelja videćemo umiranje pacijenata na odeljenju intenzivne nege jer možda neće biti medicinskih sestara i lekara koji se brinu o njima. Ovo će se desiti, rekla je dr Devi Seti, istaknuti kardiolog na nedavnoj konferenciji.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.