SKANDAL VEKA U AMERICI: Bil Gejts je prošle godine NATERAN da se povuče iz Majkrosofta zbog AFERE SA KOLEGINICOM?!
Bil Gejts, Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

ŠTA URADI ČOVEK?

SKANDAL VEKA U AMERICI: Bil Gejts je prošle godine NATERAN da se povuče iz Majkrosofta zbog AFERE SA KOLEGINICOM?!

Gejts je dao ostavku u Odboru u martu 2020. godine, rekavši da je "vreme da se posveti filantropiji"

Objavljeno:

Članovi Upravnog odbora Majkrosofta su 2020. godine tražili da osnivač kompanije Bil Gejts napusti svoju funkciju u Odboru, zbog istrage afere koju je imao sa zaposlenom u Majkrosoftu, piše Vol Strit Džurnal, a prenosi Hafington post.

Džurnal, citirajući izvore upoznate sa situacijom, izvestio je u nedelju da je kompanija unajmila advokatsku kancelariju koja istražuje tvrdnje, pošto je softverski inženjer 2019. napisao pismo opisujući odnos Gejtsa i žene koja je zaposlena u Majkrosoftu. Kompanija je potvrdila da je došlo do ovakve istrage, ali nisu dosad napominjali da je Gejtsu savetovano da napusti svoju funkciju u Majkrosoftu.

"Majkrosoft je upoznat sa pismom u kojem se tvrdi da je Bil Gejts pokušao da uspostavi intimni odnos sa zaposlenom u kompaniji 2000. godine. Komitet Upravnog odbora je pregledao ove optužbe, uz pomoć advokatske kancelarije i sproveo temeljnu istragu. Kroz ovaj proces Majkrosoft je pružio podršku zaposlenoj o kojoj je reč".

Gejts je dao ostavku u Odboru u martu 2020. godine, rekavši da je "vreme da se posveti filantropiji".

U izjavi za Džurnal, portparolka Gejtsa je potvrdila da je "postojala afera pre 20 godina koja se završila prijateljski", i insistirala da to nije imalo veze sa Gejtsovim povlačenjem sa funkcija.

- Njegova odluka da se povuče nije povezana sa ovim. On već nekoliko godina želi da se više posveti filantropiji - rekla je ona.

Ovi izveštaju bacaju novo svetlo na ponašanje Gejtsa usred priče o njegovom razvodu. Bil i Melinda Gejts, koji su bili u braku 27 godina, objavili su ranije ovog meseca da se razvode, rekavši da "ne veruju da mogu da se razvijaju kao par u narednoj fazi svojih života".

U tekstu objavljenom takođe u nedelju, Njujork Tajms piše da je Gejts imao "reputaciju" u Majkrosoftu, kad je reč o "sumnjivom ponašanju" u blizini žena. Citirajući ljude koji su bili upoznati sa ovim, Tajms piše da bi Gejts "jurio" zaposlene žene, a jednom je posle prezentacije i-mejlom pozvao koleginicu na večeru.

- Ako ti je neprijatno, pretvaraj se da se nije desilo - piše u mejlu koji je pročitan Tajmsu.

Njujork Tajms je izneo i još detalja o kontaktu Gejtsa sa Džefrijem Epstajnom, osramoćenom finansijeru koji je optužen za podvođenje maloletnica. Oni su 2019. objavili priču da je Gejts leteo sa Epstajnom privatnim avionom, i da je posetio "dešavanja" na Epstajnovom posedu, što je, navodno, nateralo Melindu Gejts da se obrati advokatu za razvode.

Tajms dodaje da su detalji u njegovoj priči bili novost za Melindu Gejts. Bil Gejts nije optužen za bilo šta, kad je reč o Epstajnu, i kasnije je izjavio da mu je "žao" što je bio u kontaktu s njim. Portparolka Gejtsa je izjavila da se Gejts s njim sastajao "isključivo u vezi filantropije".

Džefri Epstajn se ubio u zatvoru 2019. godine.

Bonus video:

02:02

ESPRESO ANKETA: Pitali smo starije Beograđane da li znaju ko su influenseri?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.