BAJDENOV ČOVEK OD POVERENJA REAGOVAO NA RAKETIRANJE ZGRADE U KOJOJ SU BILI MEDIJI: Planeta je čekala ove reči
Entoni Blinken, Foto: Printscreen/Youtube

REAKCIJA

BAJDENOV ČOVEK OD POVERENJA REAGOVAO NA RAKETIRANJE ZGRADE U KOJOJ SU BILI MEDIJI: Planeta je čekala ove reči

"Cilj ovog gnusnog zločina je da utihnu mediji i da se prikrije nezapamćen pokolj i patnja žitelja Gaze", objavio je dr Suag na sajtu Al Džazire

Objavljeno: 08:09h

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u razgovoru sa izvršnim direktorom novinske agencije Asošijeted Pres, povodom jučerašnjeg izraelskog raketiranja zgrade u Gazi u kojoj su bila smeštena dopisništva brojnih svetskih medija, izrazio "nedvosmislenu podršku nezavisnim novinarima i medijskim kućama širom sveta", saopštio je u subotu Stejt department.

V. D. generalnog direktora Al Džazire, dr Mostefa Suag, nazvao je ovaj izraelski napad varvarskim i ocenio da bi Izrael trebalo da snosi odgovornost za taj čin.

"Cilj ovog gnusnog zločina je da utihnu mediji i da se prikrije nezapamćen pokolj i patnja žitelja Gaze", objavio je dr Suag na sajtu Al Džazire, prenosi Rojters.

Predstavnik izraelskog ministarstva odbrane Džonatan Konrikus odbacio je optužbe da Izrael nastoji da ućutka medije.

"To je potpuno netačno, mediji nisu bili našđ cilj", poručio je Konrikus.

Medijska mreža Al Džazira najoštrije je osudila bombardovanje i uništavanje svojih prostorija od strane izraelske vojske u Gazi, i to, kako navodi, smatra jasnim činom koji sprečava novinare da izvršavaju svoju dužnost informisanja sveta i izveštavanja o događajima na terenu.

Al Džazira obećava da će slediti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu pozvala na odgovornost za njene postupke, objavljeno je u subotu na sajtu ove medijske kuće.

Stanovnike i stanare zgrade Al Džalaa u Gazi, u kojoj se nalaze kancelarije Al Džazire, zajedno s glavnim međunarodnim medijima, poput Asošijejted presa i Midl ist Aj, izraelska je vojska telefonskim pozivom obavestila da imaju manje od jednog sata da napuste zgradu.

Al Džazira poziva sve medije i institucije za zaštitu ljudskih prava da udruže snage u osudi tih nemilosrdnih bombardovanja i da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog ciljanja novinara i medijskih institucija.

Bonus video:

03:10

PATROLIRALI SMO SA REČNOM POLICIJOM I OBIŠLI BEOGRADSKE OBALE: Saznali smo najveće tajne njihovog posla

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.