BEBA PRONAĐENA U RUŠEVINAMA U GAZI! Petomesečni dečak ležao pored beživotnog tela majke, TUGA
Ilustracija/Gaza, Foto: Profimedia

horor

BEBA PRONAĐENA U RUŠEVINAMA U GAZI! Petomesečni dečak ležao pored beživotnog tela majke, TUGA

Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu

Objavljeno:

Petomesečno dete spašeno je iz ruševina zgrade koju su pogodili izraelski projektili u izbegličkom kampu u Gazi, ali je deset članova njegove porodice stradalo u tom napadu.

Palestinski izvori navode da je dečak pronađen pored tela svoje majke nakon čega je ubrzo prebačen u obližnju bolnicu Al-Šifa.

Zastrašujuće fotografije medicinskih sestara koje drže dečaka u rukama obišle su svet. Palestinci navode kako je kuća u sklopu izbegličkog kampa pogođena bez ikakvog upozorenja.

Maleni dečak je ostao bez 10 članova porodice kada su osmoro dece i dve žene stradale jer se, nakon izraelskog napada, na njih srušila petospratna zgrada koja se nalazi u izbegličkom kampu Šati, piše Klix.ba.

Izrael je nastavio s bombardovanjem pojasa Gaze u subotu, a u jednom zračnom napadu u gradu Gazi ubijeno je najmanje 10 Palestinaca, uglavnom dece. Reč je o najvećem pojedinačnom napadu od početka ove sedmice, kada su i krenuli novi sukobi između Palestine i Izraela.

Hamasovi militanti su odgovori ispaljivanjem dodatnih raketa na Izrael, uoči dolaska američkog savetnika u Tel Aviv, koji će pokušati da izdejstvuje primirje između dve strane.

Broj poginulih Palestinaca porastao na 145

Broj poginulih u ovonedeljnim sukobima sa Izraelom porastao je na 145, od kojih je 41 žrtva maloletna, saopštilo je večeras palestinsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenu se navodi da je više od 1.000 ljudi ranjeno, prenosi ''Tajms of Izrael''.

Prethodno je u vazdušnim udarima na Pojas Gaze poginulo najmanje 12 osoba, među kojima i žena sa četvoro dece.

Izrael je potvrdio da su njegovi avioni jutros nastavili vazdušne udare na, kako su naveli, ''vojne ciljeve Hamasa u Gazi'', a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem 200 projektila na Izrael.

Nova eskalacija sukoba između Izraela i Palestinaca traje već šest dana, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.