U KAMPU U GAZI DESILO SE NEŠTO STRAVIČNO: Ovo niko ne bi poželeo ni NAJGOREM NEPRIJATELJU!
Pojas Gaze, Foto: Profimedia

horor

U KAMPU U GAZI DESILO SE NEŠTO STRAVIČNO: Ovo niko ne bi poželeo ni NAJGOREM NEPRIJATELJU!

Najnovija runda nasilja započela je u Jerusalimu i proširila se po regionu, jevrejsko-arapskim sukobima i neredima u mešovitim gradovima Izraela

Objavljeno:

U izraelskom vazdušnom napadu na trospratnu kuću u izbegličkom kampu u gradu Gazi jutros je život izgubilo 10 Palestinaca, uglavnom dece.

U najsmrtonosnijem pojedinačnom napadu otkako je početkom ove nedelje izbio sukob sa Hamasom u Gazi, poginule su dve žene i osmoro dece, javlja AP.

Najnovija runda nasilja započela je u Jerusalimu i proširila se po regionu, jevrejsko-arapskim sukobima i neredima u mešovitim gradovima Izraela.

U toku jučerašnjeg dana organizovani su i palestinski protesti na okupiranoj Zapadnoj obali, gde su izraelske snage otvorile vatru i ubile 11 ljudi.

Spirala nasilja izazvala je strah od nove palestinske “intifade” ili pobune u trenutku kada godinama nije bilo mirovnih pregovora, navodi AP.

Palestinci danas treba da obeleže Dan Nakbe (katastrofe), kada se prisećaju 700.000 ljudi koji su pobegli ili su proterani iz svojih domova u današnjem Izraelu tokom rata 1948. godine, posle kojeg je ta zemlja stvorena.

Američki diplomata Hadi Amr doputovao je u Izrael juče u okviru napora Vašingtona da deeskalira sukob, a Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija trebalo bi da se sastane u nedelju.

Od ponedeljka uveče Hamas je ispalio stotine raketa na Izrael, koji je zauzvrat gađao pojas Gaze. U Gazi je ubijeno najmanje 139 ljudi, uključujući 39 dece i 22 žene; u Izraelu je ubijeno sedam ljudi, uključujući jednog petogodišnjeg dečaka i jednog vojnika, navodi agencija.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.