MUSLIMANI IZ BANGLADEŠA OSUDILI NAPAD NA PALESTINCE: Posle molitve održali protest!
Bangladeš, Foto: Youtube printscreen/VOA News/AP

uz njih su

MUSLIMANI IZ BANGLADEŠA OSUDILI NAPAD NA PALESTINCE: Posle molitve održali protest!

Demonstranti, koju se okupili ispred džamije, nosili su natpise "Bojkotujte terorističku državu Izrael

Objavljeno:

Hiljade muslimana predvođeni aktivistima Islamskog pokreta Bangladeša demonstriralo je danas u glavnom gradu Daki protiv napada Izraela na Palestince.

Po završetku bajramskih molitvi u glavnoj džamiji Baitul Mukaram u Daki, aktivisti te stranke danas su počeli protest, a pridružile su im se hiljade drugih ljudi.

Demonstranti, koju se okupili ispred džamije, nosili su natpise "Bojkotujte terorističku državu Izrael i uzvikivali parole protiv te države, javlja AP.

Bangladeš, s većinski muslimanskim stanovništvom, jedna je od 28 članica Ujedinjenih nacija koje ne priznaju državu Izrael, a premijerka Šeik Hasina pozvala je juče na snažnije međunarodne akcije za zaustavljanje izraelskog nasilja nad Palestincima.

U pismu palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu, Hasina je rekla da je pretnja iseljenjem desetina Palestinaca iz naselja Šeik Džara u istočnom Jerusalimu ozbiljno kršenje ljudskih prava i međunarodnog prava.

Trenutna eskalacija nasilja između Izraelaca i Palestinaca počela je pre mesec dana u Jerusalimu, koji Izrael smatra svojom prestonicom, dok Palestinci žele da istočni Jerusalim, u kome se nalaze sveta mesta za Jevreje, hrišćane i muslimane, bude glavni grad palestinske države.

Bonus video:

00:48

NASILJE NAD MUŠKARCIMA U PORASTU! Ne prijavljuju zlostavljanje zbog SRAMOTE i osude društva!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.