KILOMETARSKE GUŽVE, A PUMPE BEZ GORIVA! Amerikanci se još nisu oporavili od sajbernapada! (VIDEO)
Benzinska pumpa, Foto: Printscreen Youtube

nafta

KILOMETARSKE GUŽVE, A PUMPE BEZ GORIVA! Amerikanci se još nisu oporavili od sajbernapada! (VIDEO)

Hakerski napad koji je izvršen u petak bio je jedan od najtemeljnijih ikad

Objavljeno:

Benzinske pumpe duž američke istočne obale počinju da ostaju bez goriva zbog toga što se još oporavljaju od parališućeg sajbernapada koji je u petak prouzrokovao obustavu operacija i izazvao zabrinutost zbog skoka maloprodajnih cena benzina.

Hakerski napad koji je izvršen u petak bio je jedan od najtemeljnijih ikad prijavljenih sajber napada i izazvao je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture od hakerskih napada, prenosi Rojters.

Iz kompanije "Kolonijal pajplajn" (jedna od najmoćnijih američkih kompanija za distribuciju nafte i naftnih derivata) je saopšteno da se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija i da se radi na "obnavljanju usluga", ali nije potvrđeno kada će se rad kompanije vratiti u normalu.

"Kolonijal pajplajn" dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Firma za sajber bezbednost "Vatreno oko" angažovana je da odgovori na ovaj napad hakera, ali za sada nije komentarisala slučaj kompanije "Kolonijal pajplajn".

Bonus video:

00:53

Srpski student čisti planetu od zagađenja

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.