EKSPLOZIJE ODJEKNULE U JERUSALIMU! Oglasile se sirene za raketnu uzbunu posle ultimatuma Hamasa
Eksplozija, Foto: Printscreen twitter

RAKETNA UZBUNA

EKSPLOZIJE ODJEKNULE U JERUSALIMU! Oglasile se sirene za raketnu uzbunu posle ultimatuma Hamasa

Vojno krilo Islamskog džihada je reklo da je danas ispalilo 30 raketa na južni izraelski grad Sderot, ali izraelska vojska još nije potvrdila koliko je raketa danas pogodilo teritoriju Izraela

Objavljeno:

Eksplozije su danas predveče odjeknule u Jerusalimu, pošto su se oglasile sirene za raketnu uzbunu.

Dogodilo se to ubrzo pošto je islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze objavio je danas ultimatum Izraelu, zahtevajući povlačenje svih izraelskih bezbednosnih snaga sa Brda Hrama i arapskog kvarta Šeik Džarah u Jerusalimu do 18 sati po lokalnom vremenu. Takođe je zatraženo da se u istom roku oslobode Palestinci pritvoreni tokom proteklih dana sukoba.

Abu Obeida, portparol vojnog krila Hamasa je potvrdio da je raketni napad odgovor na izraelske "zločine i agresiju u Jerusalimu", preneo je Asošiejted pres. "To je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume", rekao je on, zapretivši novim udarima ako Izrael ponovo napadne svetilište na kome se nalazi džamija Al Aksa ili protera palestinske porodice iz kvarta u istočnom Jerusalimu.

Zvuk ispaljenih raketa se čuo u Gazi pre nego što su se sirene oglasile, a kasnije je usledila nova baražna vatra. Izveštaja o povredama i šteti nije odmah bilo. Izraelski mediji su objavili da je sedam raketa ispaljeno na Jerusalim i Beit Šemeš, da je jedna presretnuta, da su ostale pale na nenaseljeno područje, a da je dodatni baraž usmeren na gradove na jgu, te da je prazan automobil na granici pogodjen antitenkovskom raketom. Slične pretnje poput ultimatuma Hamasa su uputili Islamski džihad i narodni front za oslobodjenje Palestine.

Vojno krilo Islamskog džihada je reklo da je danas ispalilo 30 raketa na južni izraelski grad Sderot, ali izraelska vojska još nije potvrdila koliko je raketa danas pogodilo teritoriju Izraela.

Bonus video:

04:27

LEON BERIŠA OVE GODINE NIJE SLAVIO ĐURĐEVDAN! Zatekli smo BEDU I OČAJ: Umesto da slavi, PREPLAKAO JE DAN!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.