SPREČEN JOŠ JEDAN ILEGALNI PRELAZAK: Presreli čamac od 60 MIGRANATA na Sredozemnom moru
ilustracija, Foto: Printscreen

SVET

SPREČEN JOŠ JEDAN ILEGALNI PRELAZAK: Presreli čamac od 60 MIGRANATA na Sredozemnom moru

Broj ilegalnih prelazaka Sredozemnog mora ka teritoriji zemalja Evropske unije, često ka obližnjem ostrvu Kipru, porastao je poslednjih meseci

Objavljeno: 17:45h

Libanska vojska saopštila je danas da je sprečila još jedan ilegalni prelazak Sredozemnog mora kada je presrela čamac sa 60 migranata, samo nekoliko dana posle prethodnog sličnog pokušaja.

Broj ilegalnih prelazaka Sredozemnog mora ka teritoriji zemalja Evropske unije, često ka obližnjem ostrvu Kipru, porastao je poslednjih meseci. Mnogi migranti ne oklevaju da krenu na taj skup i opasan put morem u vreme kada se privreda Libana urušava.

Libanska mornarica je 9. maja presrela čamac primećen radarom na 10 nautičkih milja, odnosno 18,5 kilometara od obala Tripolija, grada na severu Libana, saopštila je vojska.

U tom plovilu bilo je 59 Sirijaca i jedan Libanac, navodi se u saopštenju.

Libanska policija je 4. maja zaustavila 51 Sirijca koji su čekali ukrcavanje na severnoj obali Libana da bi otputovali na Kipar, navodi se u saopštenju. ; U Libanu kooji je 160 kilometara od Kipra, nalazi se više od milion sirijskih izbeglica koji su pobegli od rata u svojoj zemlji. Tokom 2020. više plovila uspelo je da stigne do Kipra.

Bonus video:

56:04

PULS SRBIJE 10.05.2021. 1. DEO

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.